Ці деруни стануть вашою улюбленою стравою: як приготувати їх з грибами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Їх захочеться їсти щодня
Деруни — надзвичайно смачна страва, яка смакує навіть просто зі сметаною. Однак знаючи кілька секретів, можна ще більше покращити їх смак. Раніше ми розповідали, навіщо хліб при приготуванні дерунів, а тепер ділимося рецептом їх з грибним соусом.
Ці деруни дуже смачні та ситні, а вершкові гриби ідеально їх доповнюють. Рецептом поділилися на порталі "Порадниця".
Як приготувати деруни з грибним соусом
Інгредієнти для дерунів:
- кортопля — 500г;
- цибуля — 1шт (маленька);
- яйце — 1 шт;
- сметана — 2 ст. л.;
- сіль, перець — на свій смак;
- олія для смаження.
Інгредієнти для грибного соусу:
- сметана — 300 мл;
- печериці — 200 г;
- цибуля — 1 шт (велика);
- вершкове масло — 50 г;
- олія;
- часник — 2 зубчики;
- борошно — 1 ст. л.;
- сіль, перець на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю натираємо разом із цибулею на дрібній тертці. Повинна вийти однорідна маса. зайву рідину віджимаємо.
- Додаємо яйце і сметану. Солимо, перчимо і розігріваємо пательню з олією.
- Ретельно перемішуємо картопляну масу і викладаємо на пательню по 1.5 столової ложки. Злегка притискуємо і обсмажуємо з обох сторін до золотистої скоринки.
- Для грибної підливи: нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистості. Печериці нарізаємо пластинками і додаємо на пательню до цибулі. Смажимо, поки не випарується рідина.
- Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо на пательню борошно і перемішуємо. Не повинно бути грудочок.
- Постійно помішуючи, додаємо сметану. Подаємо деруни з грибною підливкою.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пишний омлет. Ми поділилися, як його покращить і зробить ситнішим та смачнішим картопля.