Ці деруни стануть вашою улюбленою стравою: як приготувати їх з грибами

Читать на русском
Автор
Ці деруни дуже ніжні
Ці деруни дуже ніжні. Фото poradnica.com.ua

Їх захочеться їсти щодня

Деруни — надзвичайно смачна страва, яка смакує навіть просто зі сметаною. Однак знаючи кілька секретів, можна ще більше покращити їх смак. Раніше ми розповідали, навіщо хліб при приготуванні дерунів, а тепер ділимося рецептом їх з грибним соусом.

Ці деруни дуже смачні та ситні, а вершкові гриби ідеально їх доповнюють. Рецептом поділилися на порталі "Порадниця".

Як приготувати деруни з грибним соусом

Інгредієнти для дерунів:

  • кортопля — 500г;
  • цибуля — 1шт (маленька);
  • яйце — 1 шт;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • олія для смаження.

Інгредієнти для грибного соусу:

  • сметана — 300 мл;
  • печериці — 200 г;
  • цибуля — 1 шт (велика);
  • вершкове масло — 50 г;
  • олія;
  • часник — 2 зубчики;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • сіль, перець на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю натираємо разом із цибулею на дрібній тертці. Повинна вийти однорідна маса. зайву рідину віджимаємо.
  2. Додаємо яйце і сметану. Солимо, перчимо і розігріваємо пательню з олією.
  3. Ретельно перемішуємо картопляну масу і викладаємо на пательню по 1.5 столової ложки. Злегка притискуємо і обсмажуємо з обох сторін до золотистої скоринки.
  4. Для грибної підливи: нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистості. Печериці нарізаємо пластинками і додаємо на пательню до цибулі. Смажимо, поки не випарується рідина.
  5. Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо на пательню борошно і перемішуємо. Не повинно бути грудочок.
  6. Постійно помішуючи, додаємо сметану. Подаємо деруни з грибною підливкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пишний омлет. Ми поділилися, як його покращить і зробить ситнішим та смачнішим картопля.