Півпачки макаронів та кілька яєць: без такого незвичайного салату точно не обійдеться святковий стіл

Читать на русском
Автор
Страва виходить дуже збалансованою
Страва виходить дуже збалансованою. Фото 1000.menu

З таким салатом і гарнір не знадобиться

Ми вже готували величезну кількість різноманітних салатів. Але цей рецепт точно вразить усіх.

Варто приготувати цю смачну, ситну та поживну страву від "1 хвилини" до сімейного обіду або вечері — і вам навіть не доведеться готувати гарнір. А якщо ви подасте такий салат на святковий стіл — він точно розлетиться першим із тарілок. Варто спробувати раз — і без нього не зможете обійтися.

Як приготувати салат з макаронами

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 5 шт.;
  • макарони будь-якого виду – 200 г
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цибуля-порей — 1 шт.;
  • будь-яка шинка – 200 г;
  • кукурудза консервована 200 г

Для заправки:

  • майонез – 4 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Круто відварюємо яйця, даємо охолонути, чистимо від шкаралупи та нарізаємо кубиками середнього розміру.
  2. Такими ж кубиками нарізаємо шинку.
  3. Макарони відварюємо до готовності відповідно до інструкцій на упаковці та промиваємо холодною проточною водою.
  4. Цибулю-порей нарізаємо кільцями або півкільцями. Викладаємо в друшляк, заливаємо окропом. Даємо воді стекти, а цибулі – охолонути.
  5. Із консервованої кукурудзи зливаємо зайву рідину.
  6. Для приготування заправки змішуємо сіль, майонез та перець.
  7. У салатник відправляємо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо соусом, ретельно перемішуємо та подаємо до столу.

А якщо зварили багато макаронів — додайте до них томати. У вас вийде смачний гарнір.