Ви не відрізните ці котлети від м'ясних: як смачно нагодувати сім'ю в піст

Читать на русском
Автор
Простий рецепт пісних котлет Новина оновлена 05 квітня 2024, 12:13
Простий рецепт пісних котлет. Фото noviydoctor.com

Котлети виходять смачними і соковитими

Ми розповідали, як приготувати дуже смачний салат без м’яса — він яскравий та ситний. Тепер ділимось рецептом апетитних вегетаріанських гречаних котлет.

Рецепт дуже простий, а на смак ці котлети мало чим відрізняються від м’ясних. Як їх готувати, розповідаємо разом із порталом ProstoWay.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 4 картоплини
  • панірувальні сухарі
  • олія
  • сіль
  • перець
  • зелень (за бажанням)
  • цибуля (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо гречану крупу і заливаємо окропом. Доводимо до кипіння і варимо 25 хвилин.
  2. Відварюємо картоплю в мундирі. Пропускаємо готову картоплю та гречку через м'ясорубку.
  3. Додаємо до фаршу сіль, перець, зелень (за бажанням). Можна також додати підсмажену цибулю.
  4. Формуємо котлети та запаніровуємо їх у сухарях. Нагріваємо олію на сковороді і обсмажуємо котлети з двох сторін до золотистого кольору.
  5. Викладаємо готові котлети на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб видалити зайвий жир. Подаємо до столу зі свіжими овочами.

Щоб котлети вийшли більш пухкими, можна додати в фарш 1-2 столові ложки манної крупи. Також ми ділились рецептом смачного пісного печива на розсолі.