Такий плов без м’яса зметуть за секунди навіть м’ясоїди: хитрий рецепт

Читать на русском
Автор
Для цієї страви вам сподобається мультиварка
Для цієї страви вам сподобається мультиварка. Фото shuba.life

Просте приготування — і незабутній смак

Дотримуєтеся Великого посту та не знаєте, що вже приготувати рідним до вечері? Цей плов із грибами розв'яже це питання.

Лише прості продукти та мультиварка – і цей пісний плов стане гарною м’ясною заміною під час посту. Просочений грибами та доповнений овочами рис гідний того, щоб прикрасити ваш стіл. Справжня смакота і при цьому "ледаче" приготування за допомогою мультиварки — це все рецепт Shuba. Любителі грибів будуть у захваті від цього плову, адже його можна готувати з улюбленими видами – жодних обмежень немає. Страва виходить ситною, додасть різноманіття до скромного пісного раціону та порадує всю родину.

Як приготувати пісний плов з грибами

Інгредієнти на 2 порції:

  • рис пропарений – 1 склянка;
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія – 7 ст. л.;
  • приправа до плову – 1 ст. л.;
  • куркума – 3 г;
  • перець чорний мелений, сіль – на свій смак;
  • вода гаряча – 2 склянки;
  • часник, зубчики – 5 шт.

Спосіб приготування:

  1. Печериці нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в чашку мультиварки та готуємо на режимі "Жарка" до випаровування рідини.
  2. Туди ж додаємо нарізану соломкою моркву, рослинну олію, дрібно нарізану цибулю. Помішуючи, смажимо протягом 10 хвилин.
  3. Через вказаний час посипаємо приправою для плову, перцем, куркумою та перемішайте. Вимикаємо режим обсмажування.
  4. Додаємо рис, гарячу воду, очищений часник. Солимо, вмикаємо режим "Плов" і готуємо 20 хвилин.

Готовий плов перемішуємо, викладаємо в тарілку та подаємо з улюбленим салатом. Смачного.