Такий плов без м’яса зметуть за секунди навіть м’ясоїди: хитрий рецепт
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Просте приготування — і незабутній смак
Дотримуєтеся Великого посту та не знаєте, що вже приготувати рідним до вечері? Цей плов із грибами розв'яже це питання.
Лише прості продукти та мультиварка – і цей пісний плов стане гарною м’ясною заміною під час посту. Просочений грибами та доповнений овочами рис гідний того, щоб прикрасити ваш стіл. Справжня смакота і при цьому "ледаче" приготування за допомогою мультиварки — це все рецепт Shuba. Любителі грибів будуть у захваті від цього плову, адже його можна готувати з улюбленими видами – жодних обмежень немає. Страва виходить ситною, додасть різноманіття до скромного пісного раціону та порадує всю родину.
Як приготувати пісний плов з грибами
Інгредієнти на 2 порції:
- рис пропарений – 1 склянка;
- печериці – 300 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія – 7 ст. л.;
- приправа до плову – 1 ст. л.;
- куркума – 3 г;
- перець чорний мелений, сіль – на свій смак;
- вода гаряча – 2 склянки;
- часник, зубчики – 5 шт.
Спосіб приготування:
- Печериці нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в чашку мультиварки та готуємо на режимі "Жарка" до випаровування рідини.
- Туди ж додаємо нарізану соломкою моркву, рослинну олію, дрібно нарізану цибулю. Помішуючи, смажимо протягом 10 хвилин.
- Через вказаний час посипаємо приправою для плову, перцем, куркумою та перемішайте. Вимикаємо режим обсмажування.
- Додаємо рис, гарячу воду, очищений часник. Солимо, вмикаємо режим "Плов" і готуємо 20 хвилин.
Готовий плов перемішуємо, викладаємо в тарілку та подаємо з улюбленим салатом. Смачного.