"Герцогиню" з’їдять першою навіть на святковому столі: фантастичний гарнір зі звичайної картоплі

Читать на русском
Автор
Вся справа у незвичайній подачі
Вся справа у незвичайній подачі. Фото odnaminyta.com

Чи стане хітом навіть на святковому столі

У понеділок, 18 березня розпочався Великий піст. У цей час не можна вживати м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.

Однак навіть у піст хочеться побалувати себе смачними стравами. Рецептом незвичайної пісної страви ділиться "1 хвилина". Це чудова ідея, щоб урізноманітнити своє меню та подати картопляний гарнір незвичайно. Подавати його можна як до м’ясних, так і рибних страв.

Як приготувати картопляний гарнір "Герцогиня"

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • вершкове масло – 50-100 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • крохмаль – 1 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • сухий часник – 0,5 ч. л;
  • мускатний горіх – 0,25 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо і відварюємо до готовності.
  2. Готову картоплю ретельно пюруємо, додаємо вершкове масло і добре перемішуємо. Туди відправляємо картопляний крохмаль, сушений часник, мускатний горіх, вбиваємо одне яйце і знову перемішуємо. В результаті повинна вийти м’яка та еластична картопляна маса.
  3. Відправляємо пюре в кондитерський мішок із широкою насадкою зірочка. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо його рослинною олією і викладаємо порційні квіточки з пюре.
  4. Відправляємо лист у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин і випікаємо до золотистої хрусткої скоринки.

Подаємо гарнір з улюбленими котлетами. Смачного!