Навіть святковий стіл перетворитися на "Королівський" прийом: рецепт цього салату спитають усі гості

Читать на русском
Автор
637
Не тільки смачно, але швидко та корисно
Не тільки смачно, але швидко та корисно. Фото filizhankakavu.com

Фантастичне блюдо з того, що є під рукою

Буряк – це чудовий інгредієнт не лише для борщу. З ним можна приготувати безліч різноманітних салатів.

Сьогодні разом із "Філіжанкою каві" пропонуємо з буряком приготувати "Королівський" салат. Ця яскрава та смачна страва готується швидко та просто: головне – відварити буряк. Тоді вам залишається подрібнити та змішати потрібні інгредієнти. Нежирна сметана відмінно поєднується з буряком та горіхами. Просте у приготуванні та бюджетне блюдо вийде пікантним і кожне свято перетворить на королівський прийом.

Як приготувати "Королівський" салат з буряка

Інгредієнти:

  • буряк – 250 г;
  • волоські горіхи – 70 г;
  • родзинки – 50 г;
  • сметана 10% (майонез) – 100 г;
  • сіль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Буряки миємо, відправляємо в каструлю з водою, ставимо на середній вогонь і варимо до готовності протягом 40 хвилин. Даємо їм охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці.
  2. Волоські горіхи подрібнюємо ножем.
  3. Ретельно миємо та нарізаємо родзинки.
  4. Підготовлені інгредієнти викладаємо у глибокий салатник. Солимо на свій смак, заправляємо сметаною, ретельно перемішуємо, відправляємо на 15-20 хвилин в холодильник.

Після варіння буряка не виливайте воду. З її допомогою можна приготувати ще один пікантний салат.