Гості облизуватимуть тарілки: рецепт фаршированої качки

Читать на русском
Автор
Фарширована качка прикрасить будь-який стіл  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 20 березня 2024, 12:31
Фарширована качка прикрасить будь-який стіл (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати фаршировану качку.

Фарширована качка – це не просто страва, а справжня кулінарна королева, яка прикрасить будь-яке свято. Її аромат та смак здатні зачарувати навіть найвибагливіших гурманів. Також можете звернути свою увагу на рецепт качиних ніжок — це теж дуже смачно та просто.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт фаршированої качки , який відрізняється оригінальним фаршем поєднання яблук, гречки та горіхів робить смак качки неповторним. З цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець. Про це пише Obozrevatel.

Інгредієнти:

  • 1 качка (близько 2 кг)
  • 200 г гречки
  • 2 яблука
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл білого вина
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • Свіжа зелень (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготовка качки:
  • Качку ретельно промийте, обсушіть паперовими рушниками.
  • Видаліть з качки нутрощі, шию та хвостик.
  • Змастіть качку зсередини та зовні сіллю та перцем.
  1. Приготування фаршу:
  • Гречку відваріть до готовності.
  • Яблука очистіть від шкірки та насіння, наріжте кубиками.
  • Цибулю та моркву дрібно наріжте.
  • Горіхи подрібніть.
  • На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте цибулю та моркву протягом 5 хвилин.
  • Додайте до овочів яблука, горіхи та гречку, перемішайте.
  • Посоліть, поперчіть фарш за смаком.
  1. Фарширування качки:
  • Наповніть качку фаршем, не забиваючи її занадто щільно.
  • Зашийте черевце качки нитками або зафіксуйте зубочистками.
  1. Випікання:
  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Змастіть качку медом.
  • Викладіть качку на деко, налийте на дно трохи води.
  • Запікайте качку протягом 2-2,5 годин, періодично поливаючи її витопленим жиром.
  • За 30 хвилин до готовності влийте в деко біле вино.
  1. Подача:
  • Готову качку вийміть з духовки, дайте їй трохи охолонути.
  • Видаліть нитки/зубочистки.
  • Наріжте качку порційними шматками.
  • Викладіть качку на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню.

Порада:

  • До фаршу можна додати інші інгредієнти, наприклад, гриби, чорнослив або курагу.
  • Щоб качка вийшла більш соковитою, перед запіканням її можна замаринувати в кефірі або йогурті.
  • Для поливання качки можна використовувати апельсиновий сік або соєвий соус.

Фарширована качка – це не просто страва, а справжній кулінарний шедевр, який здивує та порадує ваших гостей. Приготуйте цю страву, і вона стане родзинкою вашого святкового столу!

Про те, як запекти курку із золотистою скоринкою – розповідаємо у попередньому матеріалі. Також, ми ділились рецептом соковитої буженини.