Безлад у домі — не проблема: як оперативно прибрати у приміщенні

Читать на русском
Автор
Швидке прибирання вдома Новина оновлена 20 березня 2024, 09:30
Швидке прибирання вдома. Фото Canva

Треба мати чіткий перелік справ

Періодично наші оселі стають брудними, а буває дуже лінь щось робити. До того ж не хочеться витрачати багато часу. А ще іноді з'являються несподівані гості, тож лад треба навести за короткий час. Ми вже знаємо, як ефективно помити вікна, тепер поділимось ще деякими лайфхаками.

Експертка Кей Сі Девіс розповіла, що не варто ставати прислугою у своєму помешканні та щодня прибирати. До цього треба простіше ставитися, але звертати увагу, наскільки ви затишно почуваєтесь у своєму просторі.

Звісно, прибирати потрібно, інакше чистоти й комфорту в домі не буде. Однак, цей процес можна зробити значно простішим, як каже експертка. Є п'ять кроків зі швидкого прибирання.

  1. Почніть зі збору сміття у всіх кімнатах. Викидайте усе, що більше вам не знадобиться.
  2. Деякі люди відкладають миття посуду наостанок, але експертка радить почати саме з цього процесу. Якщо їжа вже присохла до посуду, може спробувати відчистити її содою, оцтом чи лимонним соком. Також ці засоби будуть ефективними для миття поверхонь на кухні та в холодильнику.
  3. Зберіть усі речі, які розкидані по будинку чи квартирі. Брудні — покладіть у кошик для білизни або одразу у пральну машинку.
  4. Усі речі в приміщенні мають стояти на своїх місцях: книги — на полицях, взуття та одяг — у шафі. Це особливо важливо, якщо незабаром прийдуть гості.
  5. Якщо маєте час, то поставте непотрібні речі в ящик. Щось можна віддати на благодійність, а щось взагалі краще викинути, аби не займати простір.

Після цього пройдіть порохотягом і повитирайте поверхні. Ви побачите, що прибирання займає не так багато часу, як вам здається.

Раніше "Телеграф" писав, як усунути неприємний запах з унітазу одним засобом. Треба засипати сіль в санвузол і залити 2-3 літрами кип'ятку. Закрити кришку і почекати пів години. Тоді треба почистити поверхні йоржиком і змити.