Такими зразами можна ласувати й у піст: за вуха не відтягнете навіть м’ясоїдів

Читать на русском
Автор
Ситно нагодують усю родину
Ситно нагодують усю родину. Фото vazhnoznat.com

Відмінно для посту і не тільки

Вчора розпочався Великий піст і триватиме до суботи, 5 травня. У цей час не можна сваритися з рідними, лаятися та розважатися. Також у період посту не можна вживати алкоголь і їсти таку їжу: м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.

Хоча в період Великого посту і зменшується кількість страв, але все ж це не привід харчуватися несмачно. Тому разом з "Важно знать" ділимося пісним рецептом дивовижних картопляних зразків з грибами. Готуються вони легко і швидко, і також миттєво з’їдаються. Ви точно будете у захваті.

Як приготувати картопляні зрази з грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 200 г цибулі;
  • 0,5 кг печериць;
  • 200 г моркви;
  • 6-7 столових ложок пшеничного борошна;
  • сіль та чорний мелений перець до свого смаку;
  • олія для обсмажування.

Спосіб приготування:

  1. Картопля та морква чистимо і нарізаємо. Відправляємо їх у каструлю, заливаємо водою та варимо до повної готовності. Наприкінці солимо.
  2. Поки овочі варяться, готуємо начинку для зраз. Для цього кубиками нарізаємо цибулю та гриби та обсмажуємо їх у розігрітій сковороді з рослинною олією. Солимо і перчимо.
  3. З овочів зливаємо воду та пюруємо. Даємо охолонути, додаємо борошно і ретельно все вимішуємо.
  4. Відщипуємо від тіста невелику кількість, ліпимо невеликий коржик, у центр викладаємо приблизно півтори чайної ложки начинки. Защипуємо краї та надаємо необхідну форму.
  5. Обсмажуємо зрази на розігрітій сковороді з рослинною олією по 2–3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Також можна приготувати пісні пиріжки. Вони виходять неймовірними.