Такими зразами можна ласувати й у піст: за вуха не відтягнете навіть м’ясоїдів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Відмінно для посту і не тільки
Вчора розпочався Великий піст і триватиме до суботи, 5 травня. У цей час не можна сваритися з рідними, лаятися та розважатися. Також у період посту не можна вживати алкоголь і їсти таку їжу: м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.
Хоча в період Великого посту і зменшується кількість страв, але все ж це не привід харчуватися несмачно. Тому разом з "Важно знать" ділимося пісним рецептом дивовижних картопляних зразків з грибами. Готуються вони легко і швидко, і також миттєво з’їдаються. Ви точно будете у захваті.
Як приготувати картопляні зрази з грибами
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 200 г цибулі;
- 0,5 кг печериць;
- 200 г моркви;
- 6-7 столових ложок пшеничного борошна;
- сіль та чорний мелений перець до свого смаку;
- олія для обсмажування.
Спосіб приготування:
- Картопля та морква чистимо і нарізаємо. Відправляємо їх у каструлю, заливаємо водою та варимо до повної готовності. Наприкінці солимо.
- Поки овочі варяться, готуємо начинку для зраз. Для цього кубиками нарізаємо цибулю та гриби та обсмажуємо їх у розігрітій сковороді з рослинною олією. Солимо і перчимо.
- З овочів зливаємо воду та пюруємо. Даємо охолонути, додаємо борошно і ретельно все вимішуємо.
- Відщипуємо від тіста невелику кількість, ліпимо невеликий коржик, у центр викладаємо приблизно півтори чайної ложки начинки. Защипуємо краї та надаємо необхідну форму.
- Обсмажуємо зрази на розігрітій сковороді з рослинною олією по 2–3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Також можна приготувати пісні пиріжки. Вони виходять неймовірними.