Ні грама борошна в цих млинцях: рецепт, після якого оближуть тарілки

Читать на русском
Автор
Цей рецепт точно буде у вас в закладках
Цей рецепт точно буде у вас в закладках. Фото cesmak.info

Приготуйте, поки заварюється чай

Тонкі ажурні млинці – традиційна страва до веселої Масляної. Ми звикли готувати їх із борошном. Для тих, хто не любить поратися з цим продуктом, ми замінимо борошно на манну кашу.

Вся річ у тому, що ця крупа відмінно вбирає вологу і має тонкий, ніжний смак. Завдяки манці млинці виходять дуже м’якими. З таких млинців за рецептом "Цесмак" ми приготуємо рулет з моцарелою, але як начинку ви можете використовувати й солоні, й солодкі інгредієнти: шоколад, джем, сир, паштет. Головне – не використовувати суху начинку (наприклад, смажений фарш), оскільки рулет не триматиметься під час нарізки.

Як приготувати млинцевий рулет

Інгредієнти на 4 порції:

  • манна крупа – 30 г;
  • молоко – 100 мл;
  • сіль, цукор – на свій смак;
  • базилік, кріп чи кінза – за бажанням;
  • моцарела — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром та щіпкою солі. В отриману масу додаємо манну крупу, молоко. Все ретельно перемішуємо та даємо тісту "відпочити" близько 5 хвилин.
  2. Перед випіканням кожного млинця перемішуємо тісто і виливаємо невелику кількість на розігріту сковороду з рослинною олією або вершковим маслом. Обсмажуємо млинці з обох боків до золотистого кольору — з приготованої маси має вийти 3 — 4 млинці.
  3. Готові гарячі млинці викладаємо в напуск, зверху викладаємо дрібно натерту моцарелу (за бажанням змішану з подрібненою зеленню). Закручуємо все в рулет і відправляємо хвилин на 5 до духовки, щоб сир розплавився.

Нарізаємо рулет порціями та подаємо з домашньою сметаною або улюбленим соусом. Смачного.