Тепер не потрібно йти до магазину: рецепт ніжного домашнього крем-сиру
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Домашній крем-сир нічим не поступається магазинному (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/9f/e5f4cbb2-e679c869e2e18685f040b37313d1e9f4.jpg?v=3173_1)
Ми підкажемо, як приготувати домашній крем-сир.
Крем-сир – це універсальний продукт, який можна використовувати для приготування бутербродів, ролів, салатів, десертів та інших страв. Його легко купити в магазині, але домашній крем-сир нічим не поступається за смаком, а його приготування не потребує багато часу або зусиль.
Крім того, цю намазку можна легко зробити самому. Про це пише Вікна.тв.
Інгредієнти:
- 500 г жирної сметани (20-25%)
- 200 г йогурту без добавок (грецький або натуральний)
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки лимонного соку
Інструменти:
- Марля або чистий рушник
- Дуршлаг
- Миска
Приготування:
- У мисці змішайте сметану, йогурт, сіль та лимонний сік.
- Ретельно перемішайте вінчиком до однорідної маси.
- Викладіть суміш на марлю, складену в 4 шари, або на чистий рушник.
- Загорніть суміш у марлю або рушник, зав'яжіть вузлик.
- Підвісьте сир над мискою або каструлею, щоб стекла сироватка.
- Поставте сир під прес. Для цього можна використовувати банку з водою або будь-який інший важкий предмет.
- Залиште сир у холодильнику на 8-12 годин, щоб стекла вся сироватка.
- Чим довше сир буде під пресом, тим щільнішим він буде.
Порада:
- За бажанням можна додати до крем-сиру ваші улюблені спеції, трави або зелень.
- Зберігайте крем-сир у холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.
Варіації:
- Вершковий крем-сир: Додайте до базового рецепту 100 г вершків 33%.
- Сир з зеленню: Додайте до готового крем-сиру 1/4 склянки дрібно нарізаної зелені петрушки, кропу або кинзи.
- Сир з часником: Додайте до готового крем-сиру 1 зубчик часнику, пропущений через прес.
Пам'ятайте: приготування домашнього крем-сиру – це простий та цікавий процес. Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами та знаходьте свої улюблені поєднання смаків.
Раніше ми ділились рецептом маскарпоне за копійки. Також ми ділились рецептом смачного згущеного молока.