Тепер не потрібно йти до магазину: рецепт ніжного домашнього крем-сиру

Читать на русском
Автор
Домашній крем-сир нічим не поступається магазинному  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 07 березня 2024, 14:06
Домашній крем-сир нічим не поступається магазинному (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати домашній крем-сир.

Крем-сир – це універсальний продукт, який можна використовувати для приготування бутербродів, ролів, салатів, десертів та інших страв. Його легко купити в магазині, але домашній крем-сир нічим не поступається за смаком, а його приготування не потребує багато часу або зусиль.

Крім того, цю намазку можна легко зробити самому. Про це пише Вікна.тв.

Інгредієнти:

  • 500 г жирної сметани (20-25%)
  • 200 г йогурту без добавок (грецький або натуральний)
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки лимонного соку

Інструменти:

  • Марля або чистий рушник
  • Дуршлаг
  • Миска

Приготування:

  1. У мисці змішайте сметану, йогурт, сіль та лимонний сік.
  2. Ретельно перемішайте вінчиком до однорідної маси.
  3. Викладіть суміш на марлю, складену в 4 шари, або на чистий рушник.
  4. Загорніть суміш у марлю або рушник, зав'яжіть вузлик.
  5. Підвісьте сир над мискою або каструлею, щоб стекла сироватка.
  6. Поставте сир під прес. Для цього можна використовувати банку з водою або будь-який інший важкий предмет.
  7. Залиште сир у холодильнику на 8-12 годин, щоб стекла вся сироватка.
  8. Чим довше сир буде під пресом, тим щільнішим він буде.

Порада:

  • За бажанням можна додати до крем-сиру ваші улюблені спеції, трави або зелень.
  • Зберігайте крем-сир у холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.

Варіації:

  • Вершковий крем-сир: Додайте до базового рецепту 100 г вершків 33%.
  • Сир з зеленню: Додайте до готового крем-сиру 1/4 склянки дрібно нарізаної зелені петрушки, кропу або кинзи.
  • Сир з часником: Додайте до готового крем-сиру 1 зубчик часнику, пропущений через прес.

Пам'ятайте: приготування домашнього крем-сиру – це простий та цікавий процес. Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами та знаходьте свої улюблені поєднання смаків.

Раніше ми ділились рецептом маскарпоне за копійки. Також ми ділились рецептом смачного згущеного молока.