З цією підливою сім’я з’їсть увесь гарнір вдома та оближе тарілки: рецепт запитає навіть бабуся
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22817
![Ідеально до будь-якого гарніру](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/30/e843f44b-fc1e301c6d7753a2ea6833b1fdee8306.png?v=5007_1)
Ситно, просто та неймовірно смачно
Якщо не знаєте, що приготувати до сімейної вечері, гарнір із різноманітними підливами – завжди чудова ідея. Це чудовий варіант ситно нагодувати близьких.
Саме такий рецепт із "Ідеями для сніданку та вечері" ми сьогодні пропонуємо. Приготування підливи не займає багато часу та сил, а виходить дуже апетитною та миттєво розлітається з тарілок. Підходить вона до будь-якого гарніру — картопляного пюре або варених круп.
Як приготувати м’ясну підливу
Інгредієнти:
- яловичина (м'якуш) – 600 г;
- вода (окріп) — 600 мл;
- борошно — 15 г;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- лавровий лист – 2 шт.;
- олія – 2 ст. л.;
- паприка – 1 ст. л.;
- цукор (щіпка) — 2 г;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Спосіб приготування:
- М’ясо миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і нарізаємо брусочками.
- Чистимо і півкільцями нарізаємо цибулю. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією протягом 3-4 хвилин до прозорості. Через зазначений час додаємо яловичину та помішуючи, смажимо ще близько 5-7 хвилин – яловичина має змінити колір.
- Чистимо і пропускаємо через прес часник. Відправляємо його в сковороду разом із паприкою, меленим перцем та сіллю. Помішуючи, смажимо 1 хвилину. Додаємо борошно і все перемішуємо.
- Вливаємо в сковороду окріп таким чином, щоб вода повністю покривала м’ясо і перемішуємо. Додаємо цукор, лаврове листя і тушкуємо на повільному вогні близько 1 години до м’якості м’яса.
Подаємо підливу з картопляним пюре, гречаною кашею або розсипчастим рисом. Вийде фантастична страва