З цією підливою сім’я з’їсть увесь гарнір вдома та оближе тарілки: рецепт запитає навіть бабуся

Читать на русском
Автор
22802
Ідеально до будь-якого гарніру
Ідеально до будь-якого гарніру. Фото Ідеї для сніданку та вечері

Ситно, просто та неймовірно смачно

Якщо не знаєте, що приготувати до сімейної вечері, гарнір із різноманітними підливами – завжди чудова ідея. Це чудовий варіант ситно нагодувати близьких.

Саме такий рецепт із "Ідеями для сніданку та вечері" ми сьогодні пропонуємо. Приготування підливи не займає багато часу та сил, а виходить дуже апетитною та миттєво розлітається з тарілок. Підходить вона до будь-якого гарніру — картопляного пюре або варених круп.

Як приготувати м’ясну підливу

Інгредієнти:

  • яловичина (м'якуш) – 600 г;
  • вода (окріп) — 600 мл;
  • борошно — 15 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • паприка – 1 ст. л.;
  • цукор (щіпка) — 2 г;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і нарізаємо брусочками.
  2. Чистимо і півкільцями нарізаємо цибулю. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією протягом 3-4 хвилин до прозорості. Через зазначений час додаємо яловичину та помішуючи, смажимо ще близько 5-7 хвилин – яловичина має змінити колір.
  3. Чистимо і пропускаємо через прес часник. Відправляємо його в сковороду разом із паприкою, меленим перцем та сіллю. Помішуючи, смажимо 1 хвилину. Додаємо борошно і все перемішуємо.
  4. Вливаємо в сковороду окріп таким чином, щоб вода повністю покривала м’ясо і перемішуємо. Додаємо цукор, лаврове листя і тушкуємо на повільному вогні близько 1 години до м’якості м’яса.

Подаємо підливу з картопляним пюре, гречаною кашею або розсипчастим рисом. Вийде фантастична страва