Махрові рушники та халати довго будуть м’якими: що додати в машинку під час прання

Читать на русском
Автор
807
Рушники знову стануть м’якими
Рушники знову стануть м’якими. Фото mahra.com.ua

Махрові рушники будуть м’якшими за хмарини

Часом нещодавно придбані махрові рушники вже після першого прання перестають бути м’якими та пухнастими. Швидше за все це відбувається через неправильний спосіб прання.

Однак, зневірятися не варто, адже зберегти пухнастість речей можуть допомогти копійчанні засоби, що є в кожному будинку. Які саме — розповідають "Бєлновини".

Як зберегти м’якість махрових рушників

Перед тим, як завантажити речі в барабан пральної машини, розділіть їх на категорії. Не періть махрові вироби разом з іншими речами, які потребують більш інтенсивного прання. Крім того, варто уникати контакту махрових виробів з одягом, де є металева фурнітура (застібки, блискавки, ґудзики), оскільки це може призвести до появи затяжок.

Ще один важливий момент: при пранні в пральній машині не заповнюйте барабан доверху, залиште близько двох третин його об’єму вільним, щоб уникнути скручування та скочування ворсу махри.

Оптимальна температура для прання халатів та рушників не повинна перевищувати 60 °C, а швидкість віджиму не повинна перевищувати 800 обертів на хвилину. Якщо ж ви волієте прати вручну, уникайте занадто сильного викручування.

Що додати до пральної машини під час прання

  1. Сіль. Додайте невелику кількість солі разом із порошком під час прання.
  2. Оцет. Для пом’якшення води додайте пів склянки 9% оцту у відсік для кондиціонера пральної машини.
  3. Харчова сода. Перед запуском машинки додайте кілька столових ложок харчової соди у барабан.

Раніше ми писали, у чому замочувати рушники перед пранням. Швидкий та простий спосіб.