Просто готується, швидко з'їдається: таке печиво міг придумати лише геній
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 43645
Близькі попросять приготувати печиво знову
Якщо хочеться приготувати чогось смачненького до чаю без особливої метушні, можна звернути увагу на сирне печиво з простих продуктів. Або ж приготувати розсипчасту ароматну випічку.
Готується таке печиво в рулетиках дуже просто та вражає своїм смаком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Доброта".
Як приготувати печиво на кефірі
Інгредієнти:
Тісто
- борошно – 850 г;
- яйце – 2 шт.;
- кефір – 300 мл;
- сода – 5 г;
- сіль — за смаком;
- маргарин – 320 г;
Начинка
- цукор – 300 г;
- вершкове масло – 30 г;
- ваніль – 3 г;
- борошно – 0,5 скл.;
Спосіб приготування:
- У мисці змішати борошно з холодним натертим маргарином, перетерти руками.
- Яйця збовтати виделкою і додати в крихту, при цьому один жовток залишити для змащування.
- Додати кефір, змішаний з содою та ваніль з сіллю, замісити гладке, м’яке тісто.
- Масу розрізати на три частини, кожну скотити в окрему кульку, загорнути в пакет та покласти в холодильник.
- Тим часом приготувати начинку. Для цього в розм'якшене вершкове масло додати просіяне борошно та перетерти в крихту.
- Додати цукор, перемішати, розділити на три частини.
- З тіста розкотити пласт товщиною 2 мм та викласти рівномірно начинку, залишивши по сантиметру від краю.
- Скрутити у щільний рулет, змастити збитим жовтком.
- Наколоти рулет виделкою у кількох місцях та розрізати на шматочки, товщиною 2-3 см.
- Акуратно перенести рулет на деко, застелене пергаментом.
- Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин до золотистого кольору.
Раніше ми писали, як приготувати оригінальне сирне печиво. Завдяки сиру текстура печива виходить неймовірно ніжною, розсипчастою.