Просто готується, швидко з'їдається: таке печиво міг придумати лише геній

Читать на русском
Автор
43645
Смакота без особливої метушні
Смакота без особливої метушні

Близькі попросять приготувати печиво знову

Якщо хочеться приготувати чогось смачненького до чаю без особливої метушні, можна звернути увагу на сирне печиво з простих продуктів. Або ж приготувати розсипчасту ароматну випічку.

Готується таке печиво в рулетиках дуже просто та вражає своїм смаком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Доброта".

Як приготувати печиво на кефірі

Інгредієнти:

Тісто

  • борошно – 850 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • кефір – 300 мл;
  • сода – 5 г;
  • сіль — за смаком;
  • маргарин – 320 г;

Начинка

  • цукор – 300 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • ваніль – 3 г;
  • борошно – 0,5 скл.;

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати борошно з холодним натертим маргарином, перетерти руками.
  2. Яйця збовтати виделкою і додати в крихту, при цьому один жовток залишити для змащування.
  3. Додати кефір, змішаний з содою та ваніль з сіллю, замісити гладке, м’яке тісто.
  4. Масу розрізати на три частини, кожну скотити в окрему кульку, загорнути в пакет та покласти в холодильник.
  5. Тим часом приготувати начинку. Для цього в розм'якшене вершкове масло додати просіяне борошно та перетерти в крихту.
  6. Додати цукор, перемішати, розділити на три частини.
  7. З тіста розкотити пласт товщиною 2 мм та викласти рівномірно начинку, залишивши по сантиметру від краю.
  8. Скрутити у щільний рулет, змастити збитим жовтком.
  9. Наколоти рулет виделкою у кількох місцях та розрізати на шматочки, товщиною 2-3 см.
  10. Акуратно перенести рулет на деко, застелене пергаментом.
  11. Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин до золотистого кольору.

Раніше ми писали, як приготувати оригінальне сирне печиво. Завдяки сиру текстура печива виходить неймовірно ніжною, розсипчастою.