Вишукана вечеря з півсклянки рису та жмені сухофруктів: незвичайний рецепт плову

Читать на русском
Автор
1748
Плов порадує і око, і смакові рецептори
Плов порадує і око, і смакові рецептори. Фото vazhnoznat.com

Такий плов зробить вашу вечерю яскравішою

Варіантів улюбленого плову — мабуть-невидимо. Ми готували вже його за єврейським рецептом, і навіть плов без м’яса.

Проте рецепт плову із сухофруктами від "Важно знать" — справжнє відкриття. Така вишукана та ароматна вечеря підкорить серце кожного. Поєднання ароматного рису, ніжних сухофруктів та приправ створює неповторний смаковий букет та порадують ваші смакові рецептори. До того ж це не тільки смачно та корисно, але ще й швидко. Цей рецепт ідеальний для тих, хто цінує і смак та час.

Як приготувати плов із сухофруктами

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки рису;
  • 2 жмені сухофруктів (курага, фініки, кизил, родзинки без кісточок);
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • сіль до свого смаку;
  • 0,5 шт. моркви;
  • 0,5 шт. цибулі ріпчастої;
  • 1,5 склянки води.

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти відправляємо в окріп на 10 хвилин. Через вказаний час ретельно їх моєму, сушимо. З фініків прибираємо кісточки.
  2. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву — натираємо на тертці. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією протягом 5 хвилин, періодично перемішуючи.
  3. У сковороду відправляємо родзинки, фініки, кизил, курагу та промитий під проточною водою рис. Солимо, заливаємо окропом і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою протягом 15–20 хвилин.

А в Азербайджані для приготування пікантного плову використовують лаваш. Спробуйте, можливо, вам теж сподобається.