"Аватар" стрімко втрачає рейтинг: що не так із найочікуванішим серіалом

Читать на русском
Автор
591
Татуювання на голові не зробило Аанга яскравим персонажем
Татуювання на голові не зробило Аанга яскравим персонажем. Фото кадр из фильма

На Netflix вийшов один із найочікуваніших серіалів зими

Вийшов один із найочікуваніших серіалів не лише цієї зими, а й усього року "Аватар: Легенда про Аанг". Продюсери та й самі глядачі сподівалися, що у Гаррі Поттера з’явиться гідний конкурент і новий хлопчик-чарівник оселиться в дитячих головах. Але Netflix не вдалось створити повноцінного конкурента.

Раніше "Телеграф" писав про те, який серіал справді став цієї зими найкращим.

Перша ж сцена цього серіалу дає великі надії завдяки своїй видовищності та розмаху. Це виглядає як злиття "Володаря перснів" і "Фантастичних тварин". Від першого антураж, від другого яскравість та динамічність боїв між магами. Однак, чим далі, тим більше картина починає кульгати і переставати бути такою вражаючою. Тільки спецефекти і бажання дізнатися, що буде далі утримує біля екрана. Однак не всіх це змусить додивитися перший сезон із восьми серій до кінця.

Розмах "Аватара" нагадує "Фантастичний творець"

Це захоплююча фентезійна історія про те, що на Землі у світі живуть чотири народи — маги вогню, повітря, води та землі. При цьому є один аватар, який володіє досконало всіма видами магії. Йому вдається тримати баланс у разі, якщо хтось спробує розв’язати війну. Але аватар як і всі смертний, і після цього його сили переходять до когось іншого. На цей раз його вміння перейшли хлопцеві з клану магів повітря. Але він ще не готовий до того, щоб звалити на себе такий тягар. Цим вирішують скористатися маги вогню та знищують увесь народ, який практикує магію повітря. Але Аангу вдається сховатися та вижити. Через 100 років його знаходять у льодах і він має освоїти мистецтво всіх магій і відновити баланс у світі, перемігши магів вогню. А допоможуть йому в цьому його нові друзі — юна і остання володарка води Катара та її старший брат Сокка.

До другого сезону варто попрацювати над характерами головних героїв

Із самого початку і до кінця автори занурюють нас у гарний фентезійний світ. Вони постаралися та створили вражаючого літаючого зубра на якому мандрують головні герої. Створили всім героям красиві яскраві костюми з урахуванням національних. Наприклад, маги вогню одягнені в обладунки японських самураїв, Аанг і його одноплемінники виглядають як ченці Тибету. Ну а нові друзі юного мага в розшитому гарному одязі з білим хутром, оскільки вони представники північного народу.

Спецефекти також на високому рівні і тому розмахування руками та ногами виглядає видовищно. Проте все починає провисати через акторську гру та слабке опрацювання персонажів. Через це головні герої виглядають плоскими, а емоції награними. Для тих, хто дивився мультфільм ця картина виглядає ще гірше. Вони знають, що головні герої є різнобічними. Наприклад, Сокка досить комічний у своїх вчинках, незважаючи на те, що вимушено став вождем племені. А сам Аанг більший шибеник. Знову ж таки, їхні діалоги зробили надто багатозначними і від того нудними та порожніми. Все це призвело до того, що рейтинг серіалу на всіх авторитетних сайтах почав стрімко падати. За перший день він знизився на iMDb із 8,5 до 7,6.

Вже зрозуміло, що після першого сезону ця трійка не стане Поттером, Герміоною та Візлі. Але вже точно відомо, що другому сезону бути, а значить знімаючи продовження, можна попрацювати хоча б над характерами головних героїв і зробити їх такими ж цікавими і не такими однозначними.