Сподобається навіть тим, хто не любить рибу: рецепт котлет з риби

Читать на русском
Автор
5452
Ці рибні котлети сподобаються навіть дітям (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці рибні котлети сподобаються навіть дітям (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати рибні котлети.

Рибні котлети – це не лише смачна, але й корисна страва, яка багата на білок та інші поживні речовини. Їх можна готувати з різних видів риби, додаючи різноманітні інгредієнти, щоб створювати нові та цікаві смаки.

Ось рецепт ніжних рибних котлет, які просто тануть у роті:

Інгредієнти:

  • 500 г філе білої риби (хек, мінтай, тріска)
  • 1 цибулина
  • 1 білок
  • 1 скибочка білого хліба
  • 100 мл молока
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів
  • зелень за смаком

Приготування:

  1. Філе риби подрібніть у блендері або м'ясорубці.
  2. Цибулю подрібніть і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
  3. Хліб замочіть у молоці на 5 хвилин.
  4. Змішайте рибний фарш, цибулю, хліб, білок, сіль, перець. Ретельно перемішайте.
  5. Сформуйте з фаршу котлети.
  6. Обваляйте котлети в панірувальних сухарях.
  7. Обсмажте котлети на олії з обох боків до золотистого кольору.
  8. Готові котлети викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайве масло.
  9. Подавайте котлети з зеленню, овочами або вашим улюбленим гарніром.

Секрети ідеального смаку:

  • Вибирайте свіжу рибу з щільною м'якоттю.
  • Не перемішуйте фарш занадто довго, інакше котлети будуть жорсткими.
  • Додайте до фаршу трохи тертого сиру або вершків, щоб зробити котлети більш ніжними.
  • Замість панірувальних сухарів можна використовувати манну крупу або кукурудзяне борошно.
  • Не пересмажте котлети, інакше вони стануть сухими.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку рибні котлети можна запекти в духовці з вершковим соусом.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". Пропонуємо також приготувати цікавий маринад для скумбрії.