Врожай буде величезним: як правильно облаштувати теплицю чи парник у лютому

Читать на русском
Автор
784
Теплицю варто правильно підготувати перед настанням весни (зображення створено за допомогою ШІ)
Теплицю варто правильно підготувати перед настанням весни (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як підготувати теплицю до дачного сезону.

Лютий – чудовий час, щоб розпочати підготовку до нового дачного сезону. І хоча до весни ще далеко, облаштування теплиці чи парника вже зараз допоможе вам отримати ранній урожай овочів та зелені.

Ось кілька порад, які допоможуть вам у цьому:

1. Вибір місця:

Теплиця або парник повинні бути розташовані в добре освітленому місці, захищеному від вітру. Найкраще, якщо вони будуть орієнтовані на південь або південний схід. Важливо також, щоб до теплиці був зручний доступ з водою та електроенергією.

2. Розмір:

Розмір теплиці або парника залежить від ваших потреб. Якщо ви плануєте вирощувати розсаду, вам знадобиться невелика теплиця. Якщо ж ви хочете отримати ранній урожай овочів, вам потрібна більша теплиця або парник.

3. Матеріали:

Теплиці можуть бути виготовлені з різних матеріалів: полікарбонату, скла, плівки.

Полікарбонат — це найпопулярніший матеріал для теплиць, він міцний, легкий і добре утримує тепло. Скло також є міцним матеріалом, але воно дорожче і важче полікарбонату.

Плівка

найдешевший варіант, але вона не дуже міцна і не добре утримує тепло.

4. Опалення:

Якщо ви хочете вирощувати овочі в теплиці в холодну пору року, вам потрібно обігрівати її. Існує багато різних способів опалення теплиць: пічне, газове, електричне. Вибір способу опалення залежить від ваших можливостей і потреб.

5. Ґрунт:

Для вирощування овочів в теплиці потрібен родючий і пухкий ґрунт. Ви можете купити готовий ґрунт для теплиць або приготувати його самостійно.

Пам'ятайте:

Для успішного вирощування овочів в теплиці важливо створити оптимальні умови для їх росту та розвитку. Це включає в себе достатнє освітлення, тепло, полив і підживлення.

Також варто знати, що розсаду потрібно висадити так, щоб вона точно прижилася. Крім того варто не припускатися помилок, які поширені при вирощуванні томатів.