Смак літа: рецепт салату з помідорами та фетою

Читать на русском
Автор
2629
Цей салат дуже легкий та смачний (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей салат дуже легкий та смачний (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати салат з фетою та помідорами.

Свіжість літа, аромат Егейського моря та багатство грецької кухні – все це втілено у простому, але неймовірно смачному салаті з помідорами та фетою. Ця страва стане справжньою окрасою вашого столу, будь то легка вечеря, пікнік на природі або застілля з друзями.

Також, цей салат можна їсти на дієті. Про це пише cookpad.

Інгредієнти:

  • 3 стиглих помідори
  • 200 г фети
  • 1/2 червоної цибулини
  • 1 огірок
  • 10 оливок
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. винного оцту
  • 1 ч. л. орегано
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Помідори наріжте великими скибками. Фету – кубиками. Цибулю – тонкими півкільцями. Огірок – скибками. Оливки – навпіл.
  2. У мисці змішайте оливкову олію, оцет, орегано, сіль та перець.
  3. Викладіть у салатник помідори, фету, цибулю, огірок та оливки.
  4. Заправте салат приготованим соусом.
  5. За бажанням, можете додати до салату зелень, наприклад, базилік або петрушку.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку фети можна попередньо замаринувати в оливковій олії з травами.
  • Свіжі овочі можна замінити консервованими, якщо сезон свіжих уже закінчився.
  • Замість винного оцту можна використати лимонний сік.

"Грецький бриз" – це не просто салат, це справжня насолода для гурманів. Спробуйте приготувати його і відчуйте смак справжньої Греції!

Подавайте салат з м’ясом по-королівськи. Спробуйте ще буряковий салат із цибулею та горошком.