Кулінари роблять цю помилку і псують смак борщу: чи треба класти часник у страву

Читать на русском
Автор
Від того, коли ви додасте часник, залежить, наскільки вдало він передасть смак
Від того, коли ви додасте часник, залежить, наскільки вдало він передасть смак. Фото vgorode.ua

Від правильного моменту залежить смак готової страви

Ми розповідали, що закладати першим, коли готуєте борщ — капусту чи картоплю. Тепер даємо відповідь на поширене серед кулінарів запитання: "чи потрібен часник у борщі?".

Одні кухарі вважають часник невід'ємною частиною страви, інші ж стверджують, що він псує смак, заглушаючи інші інгредієнти. Хто правий і як додавати цей суперечливий інгредієнт, розповіли на Pixelinform.

Відповідь проста: часник у борщі потрібен, але його важливо правильно додати.

Найбільшою помилкою є додавання часнику на початку варіння бульйону. Його аромат і смак випаруються, не збагативши страву. Існує два моменти, коли додавання цього компонента є оптимальним:

  • за 2-3 хвилини до готовності додайте в каструлю, давши йому трохи проваритися
  • додавайте часник в кожну порцію борщу перед подачею

Які ще інгредієнти додати?

Для більш насиченого смаку рекомендується додавати не сам часник. Подрібніть інгредієнт разом з салом та зеленню і вже тоді додайте в борщ.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ароматний і смачний борщ, який порадує вас і ваших близьких. Також ми розповідали, як додати борошно в підливу і не зіпсувати смак страви.