З Днем Державного герба України 2024! Яскраві листівки та картинки українською

Читати російською
Автор

Тризуб є символом, переданим нам від наших пращурів у спадок

Сьогодні, у третій понеділок лютого 2024 року, випадає важливе для нашого народу свято — День Державного герба України. Ця подія відзначається щорічно 19 лютого.

Рівно 32 роки тому, 1992 року, затвердили Малий Державний герб України, головною геральдичною фігурою якого став Тризуб Володимира Великого, князя Київського. Тоді депутати Верховної Ради більшістю голосів вирішили, що Тризубець стане офіційним символом незалежної України, який перейшов нам від пращурів.

Вперше його було помічено на стінах Десятинної церкви у Києві. Попри відсутність великого Державного герба в Україні, його малий варіант відіграє значну роль в історії країни.

До свята "Телеграф" публікує добірку яскравих привітань у листівках та картинках українською мовою. Привітайте всіх близьких із Днем Державного герба України, використовуючи ці вітальні зображення, сповнені патріотизму та любові до нашої Батьківщини.

Раніше ми писали, коли в Україні відзначається Масляна. Також "Телеграф" розповідав, коли у 2024 році розпочнеться Великий піст.