Вже не Франція: країна проведення Дитячого Євробачення 2024 несподівано змінилася

Читать на русском
Автор
516
Ця країна Дитяче Євробачення прийматиме вперше
Ця країна Дитяче Євробачення прийматиме вперше. Фото https://junioreurovision.tv

Дата конкурсу стане відома згодом

Поки всі в очікуванні дорослого "Євробачення 2024", стало відомо, де відбудеться Дитяче Євробачення в цьому році. Ця країна проведе його вперше.

Про це повідомили на офіційному сайті junioreurovision.tv. Минулого року на Дитячому Євробаченні перемогла француженка Зои Клозур з піснею Coeur.

Однак у 2024 році Дитяче Євробачення відбудеться в Іспанії вперше за його історію. Минулого року Дитяче Євробачення проходило у Ніцці, Франція, де Іспанія посіла 2 місце. Представляла країну Сандра Валеро з піснею "Loviu".

Іспанія була переможницею Дитячого Євробачення у 2024 році, однак конкурс жодного разу не відбувався в цій країні. "Через двадцять років після їхньої перемоги на дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" ми раді, що нарешті привезли конкурс до Іспанії. Ми вдячні мовнику RTVE, що погодився провести 22-й конкурс. Ми з нетерпінням чекаємо фієсти в Іспанії пізніше цього року", — сказав супервайзер Дитячого Євробачення Мартін Остредалл.

Правилами Дитячого Євробачення не передбачено, щоб переможець був ведучим наступного року, як у "Євробаченні", але він отримує відмову, якщо хоче провести конкурс наступного року.

Нагадаємо, що на "Євробаченні 2024" Україну представлятимуть alyona alyona & Jerry Heil. Співачки виконуватимуть пісню "Teresa & Maria".