Якщо на пиво грошей вистачило, а на закуску – ні: цей рецепт завжди буде під рукою

Читать на русском
Автор
558
Дешево, бюджетно та дуже смачно
Дешево, бюджетно та дуже смачно. Фото shuba.life

Тепер ви знаєте, що робити з черствим хлібом

Якщо ви напекли багато домашнього хліба і він став черствим, не поспішайте викидати. Додайте трохи сиру, олії та спецій – і у вас вийде неперевершена закуска.

Цей бюджетний рецепт стане в пригоді, якщо забули або не вистачило коштів на покупку закусок до пива. Такі сухарики вам сподобаються за простоту приготування та неймовірний смак. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати хрусткі сухарики до пива

Інгредієнти на 10 порцій:

  • черствий хліб – 400 г;
  • пармезан тертий – 80 г;
  • оливкова олія – 150 мл;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • чебрець, гілочка – 20 г.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішуємо черствий хліб із оливковою олією, додаємо половину чайної ложки солі та перець. Все обережно перемішуємо, поки хліб рівномірно не покриється олією.
  2. Туди ж додаємо трохи пармезану та чебрецю, знову все перемішуємо.
  3. Рівним шаром розкладаємо хліб на формі для запікання, посипаємо його сиром і чебрецем, що залишились.
  4. Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 20 хвилин, поки скоринки не стануть темно-золотистими і хрусткими. Не забуваємо періодично перевертати сухарики.
  5. Даємо сухарикам охолонути прямо на деко, потім подаємо як закуску. Зберігати їх можна у герметичному контейнері протягом 2 днів.

До таких сухариків чудово підійде сирний соус за рецептом "Телеграфа". Спробуйте – вам сподобається.