Шарлотка й поряд не лежала: найсмачніший спосіб поласувати яблуками

Читать на русском
Автор
15604
Якщо набридла звична шарлотка, пампушки — чудовий варіант
Якщо набридла звична шарлотка, пампушки — чудовий варіант. Фото babusyni-retsepty

Настільки смачно, що проситимуть щодня

Якщо вдома є трохи яблук, борошно та яйця, зазвичай ми готуємо улюблену пишну, ароматну шарлотку. Але іноді хочеться урізноманітнити меню – у цьому випадку пропонуємо порадувати близьких незвичайними яблучними пампушками.

Такі смаколики від "Бабусиних рецептів" близькі точно не куштували, тож спочатку вони здивуються незвичайному зовнішньому вигляду. Але варто скуштувати хоча б шматочок – і відірватися від такого смаку неможливо. Якщо не вірите – перевірте самі.

Як приготувати яблучні пампушки

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль — ⅓ ч. л.;
  • розпушувач -1 ч. л.;
  • борошно — 160 г;
  • яблука – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Кефір виливаємо в миску, додаємо сіль, цукор, яйця, сметану і ретельно перемішуємо. В отриману масу відправляємо борошно та розпушувач, замішуємо густе тісто без грудочок.
  2. Яблука чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину, нарізаємо м'якуш невеликими кубиками, викладаємо в тісто і перемішуємо.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. За допомогою ложки викладаємо тісто та обсмажуємо пампушки з обох боків до золотистого кольору.

Готові яблучні пампушки присипаємо цукровою пудрою і подаємо з ароматною кавою. Смачного!