Герань порадує вас цвітом навесні: що з нею варто зробити взимку

Читать на русском
Автор
44112
Навесні герань порадує пишним цвітом
Навесні герань порадує пишним цвітом. Фото freepik.com

Герань — неймовірно красива кімнатна рослина

Герань — неймовірно красива кімнатна рослина. Вона не є вибагливою, однак має декілька правил у догляді. Раніше ми розповідали, як пересаджувати орхідею. Тепер поговоримо, що робити, щоб герань зацвіла.

Є багато причин, чому не цвіте герань. Це може бути надмірна волога, неправильний полив тощо. Про це пише "ШколаЖиття".

При яких умовах має зимувати герань

Їй потрібно 6-годинний світловий день і температура 8-15 градусів. Поливати герань не варто часто, однак і не можна допускати пересихання ґрунту.

Підживлення необхідне, якщо зимує рослина в холоді. Якщо у приміщенні тепло, то підживлювати її треба раз на місяць. В таких умовах світловий день для квітки треба продовжити до 12 годин.

Хелатне підживлення вітаміном В12

Ця речовина потрібна герані. Вона сприяє фотосинтезу, цвітінню та допомагає адаптуватися до стресу. При теплій зимівлі підживлювати рослину цим вітаміном треба один раз на місяць у пропорції 1 ампула на 1 літр води.

Після холодної зимівлі також можна вивести цим розчином рослину зі стану спокою. Для цього треба змішати 1 ампулу з 2 літрами води.

При правильному догляді та умовах зимівлі герані, ви точно зможете насолодитися її пишним цвітінням. А раніше ми розповідали, де не можна ставити кімнатні рослини.