Стало відомо, під яким номером Україна виступить на Євробаченні 2024

Читать на русском
Автор
1685
Коли виступить Україна
Коли виступить Україна. Фото Скріншот YouTube

Перша частина першого півфіналу відбудеться 7-го травня, а друга — 9-го

Хто представлятиме Україну на Євробаченні 2024, стане відомо вже цієї суботи. Фінал Нацвідбору відбудеться 3 лютого. Стали відомі також імена ведучих. Тепер розповідаємо, якою ж по рахунку виступатиме Україна на Євробаченні.

У вівторок, 30 січня, відбулася урочиста подія: церемонія передавання символічних ключів місту-господарю цьогорічного конкурсу та жеребкування учасників півфіналів. Це відбулося у Швеції, місті Мальме.

За результатами жеребкування, представник України виступить у першій частині першого півфіналу, 7 травня на Євробаченні 2024. Також стало відомо, коли будуть голосувати країни "Великої п’ятірки". Велика Британія, Німеччина та Швеція будуть робити це у першому півфіналі. А Франція, Італія та Іспанія голосуватимуть 9 травня.

Варто зазначити, що у першому півфіналі змагатимуться: Україна, Кіпр, Польща, Сербія, Литва, Хорватія, Ірландія, Словенія, Ісландія, Фінляндія, Португалія, Люксембург, Австралія, Азербайджан, Молдова. А у другому півфіналі виступатимуть виконавці від таких країн: Австрія, Мальта, Швейцарія, Греція, Чехія, Албанія, Данія, Арменія, Ізраіль, Естонія, Грузія, Нідерланди, Норвегія, Латвія, Сан Маріно, Бельгія. Пізніше стане відомий порядок виступів.

Раніше "Телеграф" розповідав, де і коли можна подивитися виступи фіналістів українського Нацвідбору на Євробачення. Трансляція фіналу відбудеться 3 лютого.