На честь знаменитого ювелірного бренду: готуємо неперевершений салат "Тіффані"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3897
Насолода з першого шматочка
Скільки б не було рецептів різних салатів, кулінари весь час вигадують щось новеньке. Ось і сьогодні ми здивуємо вас новою стравою.
Разом із "Важно знать" ми приготуємо пікантний салат "Тіффані". Назвали його так на честь знаменитого бренду прикрас "Тіффані". Вся річ у тому, що зелений виноград, яким прикрашають страву зверху, нагадує смарагди та сапфіри, а чорний – обсидіан та опал. Гарний та соковитий салат нікого не залишить байдужим.
Як приготувати салат "Тіффані" з куркою та виноградом
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе;
- 3 курячі яйця;
- 100 г твердого сиру;
- 50 г волоських горіхів;
- 300 г винограду;
- сіль та чорний мелений перець до свого смаку;
- 1 ч. л. приправи карі;
- 150 мл майонезу;
- 100 мл сметани жирністю 15%;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо, нарізаємо на дрібні шматочки та обсмажуємо в сковороді з рослинною олією на середньому вогні, періодично помішуємо. Солимо, перчимо, додаємо карі. Готову курку відправляємо в тарілку і даємо охолонути.
- Яйця відварюємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Також натираємо і твердий сир. Подрібнюємо волоські горіхи, виноград розрізаємо навпіл і прибираємо кісточки.
- Для приготування соусу змішуємо майонез та сметану.
- Першим шаром викладаємо обсмажену курку, яку змащуємо соусом. Далі викладаємо терті яйця та знову покриваємо соусом.
- Далі гіркою викладаємо тертий сир і на нього волоські горіхи. Зверху виливаємо соус, що залишився. Прикрашаємо салат половинками винограду та відправляємо його в холодильник на 2 години.
У цей час готуємо улюблений гарнір та подаємо до столу. Приготовлений вами обід близьким точно сподобається.