На честь знаменитого ювелірного бренду: готуємо неперевершений салат "Тіффані"

Читать на русском
Автор
3900
Ніжна, соковита та неймовірно смачна страва
Ніжна, соковита та неймовірно смачна страва. Фото vazhnoznat.com

Насолода з першого шматочка

Скільки б не було рецептів різних салатів, кулінари весь час вигадують щось новеньке. Ось і сьогодні ми здивуємо вас новою стравою.

Разом із "Важно знать" ми приготуємо пікантний салат "Тіффані". Назвали його так на честь знаменитого бренду прикрас "Тіффані". Вся річ у тому, що зелений виноград, яким прикрашають страву зверху, нагадує смарагди та сапфіри, а чорний – обсидіан та опал. Гарний та соковитий салат нікого не залишить байдужим.

Як приготувати салат "Тіффані" з куркою та виноградом

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 3 курячі яйця;
  • 100 г твердого сиру;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 300 г винограду;
  • сіль та чорний мелений перець до свого смаку;
  • 1 ч. л. приправи карі;
  • 150 мл майонезу;
  • 100 мл сметани жирністю 15%;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, нарізаємо на дрібні шматочки та обсмажуємо в сковороді з рослинною олією на середньому вогні, періодично помішуємо. Солимо, перчимо, додаємо карі. Готову курку відправляємо в тарілку і даємо охолонути.
  2. Яйця відварюємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Також натираємо і твердий сир. Подрібнюємо волоські горіхи, виноград розрізаємо навпіл і прибираємо кісточки.
  3. Для приготування соусу змішуємо майонез та сметану.
  4. Першим шаром викладаємо обсмажену курку, яку змащуємо соусом. Далі викладаємо терті яйця та знову покриваємо соусом.
  5. Далі гіркою викладаємо тертий сир і на нього волоські горіхи. Зверху виливаємо соус, що залишився. Прикрашаємо салат половинками винограду та відправляємо його в холодильник на 2 години.

У цей час готуємо улюблений гарнір та подаємо до столу. Приготовлений вами обід близьким точно сподобається.