Це буде найкращий сніданок у вашому житті: знадобиться трохи вівсянки, жменя ягід та духовка

Читать на русском
Автор
8492
Так вівсянку ви ще не їли
Так вівсянку ви ще не їли. Фото shuba.life

Відмінний спосіб закохати у вівсянку всіх

Один з найшвидших і найкорисніших сніданків – це вівсяна каша. Але що робити, якщо близькі не дуже люблять її?

У такому разі пропонуємо… запекти вівсянку з ягодами. Для такого сніданку вам не знадобляться серйозні кулінарні навички, а результат вразить навіть тих, хто не любить кашу. Shuba використовує для страви чорницю та малину, але ви можете додавати інгредієнти на свій смак: ожину та полуницю, яблука та корицю, груші та імбир, пюре з бананів та гарбуза, кокосову стружку або навіть моркву.

Як приготувати запечену вівсянку з ягодами

Інгредієнти на 4 порції:

  • пластівці вівсяні – 400 г;
  • молоко 2,5% — 100 г;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • олія оливкова Extra Virgin — 2 ст. л.;
  • мед – 70 г;
  • йогурт – 100 г;
  • ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
  • малина, чорниця, сіль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 190°C, а форму для запікання змащуємо олією або застилаємо пергаментним папером.
  2. У великій мисці змішуємо вівсянку, молоко, яйця, олію, мед, йогурт, ванільний екстракт та сіль. Все ретельно перемішуємо за допомогою виделки чи кулінарного вінчика. Додаємо чорницю та малину.
  3. Відправляємо підготовлену суміш у форму для запікання, посипаємо ягодами. Форму ставимо в духовку на 45 хвилин до появи твердої скоринки зверху.

А тепер заварюємо ароматну каву і насолоджуємося. Такий сніданок і наситить і підніме настрій.