Вам знадобиться кефір, яйце та 15 хвилин часу: завжди готуватимете такі картопляні пиріжки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11371
Смачна страва із доступних продуктів
Якщо у вас залишилось вчорашнє картопляне пюре не поспішайте його викидати — приготуйте смачні пиріжки з картоплею. Для цієї страви вам навіть духовка не знадобиться, адже пиріжки можна посмажити на сковороді.
Вони пасують до супу чи борщу, а також є чудовим перекусом. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати смажені пиріжки з картоплею
Інгредієнти:
Тісто
- кефір — 250 мл;
- сметана 20% — 50 г;
- яєчний жовток — 1 шт.;
- олія — ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- борошно — 420 г;
- сода — 0,5 ч. л.
Начинка
- відварена картопля — 4 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- сіль — ½ ч. л.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішати кефір, сметану та жовток.
- Посолити, додати цукор, ретельно перемішати.
- Влити олію, перемішати.
- Поступово додати борошно та соду, замішуючи м’яке, еластичне тісто.
- Тісто накрити харчовою плівкою та залишити у теплі на 20 хвилин.
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору.
- Додати цибулю до вчорашнього пюре, або до відвареної картоплі, розім'яти та змішати.
- Посолити та поперчити начинку, ще раз перемішати.
- Тісто розділити на 10 частин, кожну із них розкотити в плескач.
- Викласти в плескачі начинку, згорнути та "запечатати".
- Перевернути пиріжки швами вниз, обережно розкотити качалкою.
- Викласти пиріжки на розігріту з олією сковороду, обсмажити до золотистості з одного боку на середньому вогні.
- Після цього перевернути та обсмажити з іншого.
- Готові пиріжки викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію та можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати смажені пиріжки з м'ясом та грибами. Соковита начинка та ніжне тісто не залишать нікого байдужими.