Сильний вітер та морози: прогноз погоди в Україні на середину тижня

Читать на русском
Автор
17714
Похолодання супроводжується опадами Новина оновлена 24 січня 2024, 07:39
Похолодання супроводжується опадами. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Погода буде нестійкою, але температурний фон в межах кліматичної норми

В Україні зима знову "капризує", змінюючи морози відлигою і навпаки. У середині тижня, 24-26 січня, варто підготуватися до опадів та нестійкої погоди.

Циклони принесуть у країну опади у вигляді снігу та мокрого снігу, який може перейти у дощ. Синоптик Ігор Кібальчич у коментарі "Телеграфу" розповів, що місцями будуть сильні тумани, а на дорогах буде ожеледиця.

У середу та четвер на більшості територій температура повітря вночі буде в межах -3…8°С. Вдень великого плюса не очікується. Повітря прогріється до -2…+3°С. Найтепліше буде на півострові Крим та на крайньому заході України, де стовпчики термометрів покажуть від +2°С до +7°С.

Синоптик наголошує, що 24-25 січня на більшості територій буде сильний вітер, переважно західний та південно-західний, зі швидкістю 7-12 м/с. Подекуди очікуються пориви до 15-20 м/с.

У п’ятницю, 26 січня, розпочнеться чергова хвиля похолодання. Вже вночі стовпчики термометрів впадуть до -5...10°С. Вдень температура буде близько нуля. Опади у вигляді снігу випадуть на більшості територій країни. Збережеться ожеледиця на дорогах.

Вітер буде не таким сильним, як 24-25 січня. Очікуються пориви із заходу та північного заходу швидкістю 5-10 м/с.

Раніше "Телеграф" писав, у яких областях потеплішає найближчими днями. Підвищення температури також супроводжуватиметься опадами.