Вітаміни взимку: як самостійно виростити мелісу на підвіконні

Читать на русском
Автор
1223
Ви зможете пити ароматний чай з меліси навіть взимку
Ви зможете пити ароматний чай з меліси навіть взимку. Фото freepik.com

Меліса невибаглива в догляді

Виявляється, мати свіжу мелісу можна навіть взимку. Посадити та виростити її неважко, однак є деякі особливості догляду. Раніше ми розповідали, як виростити авокадо з кісточки. Тепер поговоримо, як мати свіжу мелісу завжди під рукою.

Мелісу використовують для лікування деяких захворювань, а також просто роблять з неї ароматний чай. Як виростити її на своєму підвіконні, розповіли на ProstoWay.

Як посадити мелісу вдома

Для початку треба обрати матеріал для саджання. Ви можете взяти готові кущики або ж насіння. Лунки для саджання повинні бути 1,5 см в глибину. Для того, аби меліса швидше виросла, краще поставити горщик з рослиною у тепле місце. Також можна накрити контейнер харчовою плівкою, знімаючи її для поливу.

Меліса не потребує особливого догляду. Її достатньо підживляти 2-3 раз на рік. Щодо поливу, то варто зволожувати ґрунт раз у 3-4 дні. Також мелісу можна поставити в тіні, адже їй не потрібен довгий світловий день.

Після того, як рослина виросте, їй треба підстригти кущики. Їх можна використовувати за потребою. З часом меліса виросте знову.

Це все, що треба знати про особливості догляду за мелісою. А раніше ми розповідали, як прискорити ріст цибулі на підвіконні.