Вінегрет вийде у сто разів смачніший: за цим рецептом його хоч на святковий стіл подавай

Читать на русском
Автор
40538
Пікантність – головна риса такого вінегрету
Пікантність – головна риса такого вінегрету. Фото zira.uz

Такого вінегрету ви ще не пробували

Вінегрет – один із найпопулярніших салатів у зимовий час. Доступність, корисність та простота приготування — саме за це люблять страву і кулінари, та їхні сім’ї.

Класичний рецепт салату — це морква, картопля, буряк та солоні огірки. Іноді салат додають ще квасолю, зелений горошок, квашену капусту або квасолю. Проте "УНІАН" пропонує додати у вінегрет оселедець. Саме цей інгредієнт зробить салат неповторним. Перевіримо?

Як приготувати вінегрет з оселедцем

Інгредієнти на 3 кг салату:

  • морква — 2 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • оселедець — 300 р.;
  • зелена цибуля — 60 г;
  • капуста квашена — 300 г;
  • солоні огірки — 5 шт.;
  • зелений горошок — 200 г;
  • буряк — 2 шт.;
  • рослинна олія — 4 ст.л.;
  • оцет — 1 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо моркву, картоплю та буряк до готовності, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо однаковими кубиками.
  2. Такими ж кубиками нарізаємо солоний огірок.
  3. Оселедець чистимо, миємо та нарізаємо середніми шматочками.
  4. Подрібнюємо цибулю, кріп дрібно нарізаємо, з горошку зливаємо воду.
  5. Для приготування заправки змішуємо олію та оцет.
  6. У глибоку миску відправляємо всі підготовлені інгредієнти, солимо, перчимо, додаємо заправку і ретельно перемішуємо.

А ось німці додають у вінегрет один незвичайний фрукт. Спробуйте, можливо, цей варіант салату вам сподобається більше.