Салат як торт: ефектна яскрава закуска до святкового столу

Читать на русском
Автор
5969
Виходить дуже апетитно і дуже смачно
Виходить дуже апетитно і дуже смачно. Фото edda.com.ua

Салат розкішний та неймовірно смачний

Ми ділились рецептом напрочуд смачного салату "Чоловічий каприз". Тепер розповідаємо, як готувати салат, який однозначно стане прикрасою будь-якого святкового столу.

На смак страва ніжна, в міру солона і суха. Дуже красива і смачна закуска. Як приготувати такий салатик з сьомгою та овочами, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 250 г слабосолоної сьомги
  • 1 цибулина
  • 50 мл води
  • 2 ст. л. оцту 9%
  • 2 ч. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • 2 шт. картоплі
  • 2 шт. моркви
  • 3 шт. яєць
  • 70 г твердого сиру
  • кріп
  • майонез

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо цибулю кубиками. Перекладаємо в миску.
  2. Обдаємо кип’ятком та промиваємо холодною водою. Додаємо сіль, цукор, воду та оцет.
  3. Перемішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин маринуватися.
  4. Відварюємо картоплю, моркву та яйця. Картоплю та моркву натираємо на великій тертці.
  5. Яйця та сир натираємо на дрібній тертці. Нарізаємо сьомгу кубиками. Збираємо салат.
  6. На тарілку ставимо роз’ємну форму. Першим шаром викладаємо картоплю.
  7. Солимо, перчимо та промазуємо майонезом. Зверху викладаємо сьомгу та мариновану цибулю.
  8. Наверх викладаємо яйця. Промазуємо майонезом та розподіляємо моркву. Змащуємо майонезом та викладаємо сир.
  9. Робимо майонезну сіточку. Накриваємо салат харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.

Перед подачею залишиться лише зняти роз’ємну форму та прикрасити салат зеленню. Якщо не любите цибулю, її можна замінити яблуком. Також ми ділились рецептом чудової крабової закуски.