Як уникнути запотівання окулярів взимку: методи, які перевірені часом

Читать на русском
Автор
551
Зима може бути викликом для носіїв окулярів (фото створене з допомогою ШІ)
Зима може бути викликом для носіїв окулярів (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Окуляри більше не будуть пітніти

Взимку, коли на вулиці мороз, а в приміщенні тепло, багато хто з тих, хто носить окуляри, стикаються з неприємною проблемою – запотіванням лінз. Основна причина запотівання окулярів взимку – різниця температур. На вулиці, де холодно, лінзи охолоджуються, а в приміщенні, де тепло, вологе повітря конденсується на них у вигляді крапель води. Це може бути дуже небезпечно, адже через це у лінз погіршується видимість, що може призвести до травми.

Існує кілька способів, як запобігти запотіванню окулярів взимку.

1. Використовуйте спеціальні засоби

Спеціально розроблені антифогові розчини можуть значно знизити ймовірність запотівання окулярів. Нанесіть рідину на внутрішню сторону лінз, а потім охайно протріть їх м'якою тканиною.

2. Обробіть лінзи звичайними засобами

Якщо ви не хочете купувати спеціальні засоби, можна обробити лінзи звичайними засобами, які мають водовідштовхуючі властивості. Це можуть бути:

  • Рідке мило або шампунь
  • Зубна паста
  • Гліцерин

Щоб обробити лінзи, нанесіть на них засіб за допомогою ватного диска або серветки. Дайте засобу висохнути, а потім протріть лінзи сухою серветкою.

3. Правильно носіть маску або шарф

Якщо ви носите маску або шарф, переконайтеся, що вони не направляють тепле повітря безпосередньо на окуляри.

4. Чистіть окуляри регулярно

Брудні або жирні лінзи запотівають швидше. Регулярно очищайте лінзи спеціальним розчином для окулярів або м'якою тканиною, призначеною для чищення лінз.

Слідкуючи за цими порадами, ви можете уникнути запотівання окулярів взимку і безпечно насолоджуватися зимовими прогулянками.

Раніше "Телеграф" розповідав, про гаджети 2024 року. Must-have для всіх, хто хоче бути в тренді.