Цю "Зимову казку" хто не спробує, всі в захваті: ситний салат замінить усі обіди та вечері

Читать на русском
Автор
112411
Готується просто, з’їдається швидко Новина оновлена 09 січня 2024, 12:31
Готується просто, з’їдається швидко. Фото focus.ua

Чи стане хітом навіть святкового столу

Здається, рецептів різноманітних салатів настільки багато, що ними вже нікого не здивуєш. Однак ми спробуємо.

Разом з "Фокусом" ми приготуємо неймовірно ситний салат "Зимова казка". Назва себе виправдовує: салат виходить настільки смачним, що відчуєте себе як у казці буквально з першої ложки.

Як приготувати салат "Зимова казка"

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина, курка чи індичка) – 500 г;
  • гриби (будь-які) – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1-2 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • оливки — 1 банка;
  • огірки мариновані – 5 шт.;
  • майонез – для заправки;
  • рослинна олія — для смаження;
  • сіль, спеції — за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Гриби ретельно миємо, нарізаємо дрібними кубиками та відправляємо на розігріту сковороду. Забираємо рідину з грибів, додаємо олію і нарізану дрібними кубиками цибулю. Смажимо до готовності, солимо, додаємо спеції. Готові гриби викладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
  2. М’ясо відварюємо у підсоленій воді з лавровим листом, перцем та спеціями. Коли воно охолоне, нарізаємо кубикам і відправляємо разом із грибами до салатника.
  3. До готовності відварюємо моркву, даємо охолонути, натираємо на великій тертці та відправляємо до підготовлених інгредієнтів.
  4. Відварюємо круто яйця, чистимо, ділимо на жовтки та білки, натираємо окремо на тертці, відправляємо в салат.
  5. У салатник додаємо подрібнені оливки та нарізані кубиками огірки, солимо, додаємо спеції за бажанням, заправляємо майонезом, перемішуємо та подаємо до столу.

Якщо ви приготували велику кількість салату і гості не доїли, головне - зберегти його правильно. Ви зможете поласувати стравою ще й завтра.