Цю "Зимову казку" хто не спробує, всі в захваті: ситний салат замінить усі обіди та вечері
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 112411
![Готується просто, з’їдається швидко](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/1e/d2f31e20-1f8b2a34778a410f293957b74c01a1ef.jpg?v=5118_1)
Чи стане хітом навіть святкового столу
Здається, рецептів різноманітних салатів настільки багато, що ними вже нікого не здивуєш. Однак ми спробуємо.
Разом з "Фокусом" ми приготуємо неймовірно ситний салат "Зимова казка". Назва себе виправдовує: салат виходить настільки смачним, що відчуєте себе як у казці буквально з першої ложки.
Як приготувати салат "Зимова казка"
Інгредієнти:
- м’ясо (свинина, курка чи індичка) – 500 г;
- гриби (будь-які) – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1-2 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- оливки — 1 банка;
- огірки мариновані – 5 шт.;
- майонез – для заправки;
- рослинна олія — для смаження;
- сіль, спеції — за бажанням.
Спосіб приготування:
- Гриби ретельно миємо, нарізаємо дрібними кубиками та відправляємо на розігріту сковороду. Забираємо рідину з грибів, додаємо олію і нарізану дрібними кубиками цибулю. Смажимо до готовності, солимо, додаємо спеції. Готові гриби викладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
- М’ясо відварюємо у підсоленій воді з лавровим листом, перцем та спеціями. Коли воно охолоне, нарізаємо кубикам і відправляємо разом із грибами до салатника.
- До готовності відварюємо моркву, даємо охолонути, натираємо на великій тертці та відправляємо до підготовлених інгредієнтів.
- Відварюємо круто яйця, чистимо, ділимо на жовтки та білки, натираємо окремо на тертці, відправляємо в салат.
- У салатник додаємо подрібнені оливки та нарізані кубиками огірки, солимо, додаємо спеції за бажанням, заправляємо майонезом, перемішуємо та подаємо до столу.
Якщо ви приготували велику кількість салату і гості не доїли, головне - зберегти його правильно. Ви зможете поласувати стравою ще й завтра.