Трохи м’яса та пара апельсин: близькі вгадуватимуть, що ви готуєте
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4047
![Ніжне та соковите м’ясо приготувати дуже просто](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/2d/b89c9e10-bd5f05b54d61716f947d0c6be7e3c2d4.jpg?v=2264_1)
Ви приготуєте страву за пару помахів руки
Найрізноманітніші рецепти страв із курячого м’яса є в закладках практично кожного кулінара. Вони доречні й до святкового столу, і до сімейних посиденьок.
Якщо ж набридли звичні рецепти, разом із "Важно знать" рекомендуємо приготувати курку з апельсинами. М’ясо вийде настільки пікантним, ароматним та соковитим, що неможливо втриматися – миттєво з’їдається все.
Як приготувати курку з апельсинами
Інгредієнти:
- 700 г курячих стегон;
- 2 апельсини;
- 3 зубчики часнику;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ч. л. меленого імбиру;
- чорний мелений перець, червоний гострий перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Курячі стегна ретельно миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і викладаємо в каструлю.
- Вижимаємо сік з одного апельсина. Другий фрукт нарізаємо невеликими шматочками. Часник чистимо і подрібнюємо.
- В окремій посудині змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус, натерті імбир з часником та обидва види перців. Отриманим маринадом заливаємо курячі стегна та відправляємо у холодильник на 3 години.
- Через зазначений час курку перекладаємо у форму для запікання, заливаємо маринадом, зверху викладаємо шматочки апельсина. Відправляємо м’ясо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин до золотистої скоринки.
А якщо хочеться відпочити, з курячого м’яса можна приготувати легкий супчик. Це просто порятунок після новорічних свят.