Трохи м’яса та пара апельсин: близькі вгадуватимуть, що ви готуєте

Читать на русском
Автор
4047
Ніжне та соковите м’ясо приготувати дуже просто
Ніжне та соковите м’ясо приготувати дуже просто. Фото vazhnoznat.com

Ви приготуєте страву за пару помахів руки

Найрізноманітніші рецепти страв із курячого м’яса є в закладках практично кожного кулінара. Вони доречні й до святкового столу, і до сімейних посиденьок.

Якщо ж набридли звичні рецепти, разом із "Важно знать" рекомендуємо приготувати курку з апельсинами. М’ясо вийде настільки пікантним, ароматним та соковитим, що неможливо втриматися – миттєво з’їдається все.

Як приготувати курку з апельсинами

Інгредієнти:

  • 700 г курячих стегон;
  • 2 апельсини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ч. л. меленого імбиру;
  • чорний мелений перець, червоний гострий перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна ретельно миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і викладаємо в каструлю.
  2. Вижимаємо сік з одного апельсина. Другий фрукт нарізаємо невеликими шматочками. Часник чистимо і подрібнюємо.
  3. В окремій посудині змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус, натерті імбир з часником та обидва види перців. Отриманим маринадом заливаємо курячі стегна та відправляємо у холодильник на 3 години.
  4. Через зазначений час курку перекладаємо у форму для запікання, заливаємо маринадом, зверху викладаємо шматочки апельсина. Відправляємо м’ясо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин до золотистої скоринки.

А якщо хочеться відпочити, з курячого м’яса можна приготувати легкий супчик. Це просто порятунок після новорічних свят.