Так ви цей овоч ще не готували: гарбуз, запечений по-італійськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4571
Незвичайно, корисно та дуже смачно
У багатьох на балконі чи в погребі продовжує зберігатися гарбуз, із якого можна приготувати безліч смачних страв. З цього овочу варять смачну кашу, смажать шматочками або навіть готують корисний чай.
Сьогодні пропонуємо запекти гарбуз так, як це люблять робити в Італії. Готується страва просто та швидко, проте виходить надзвичайно смачною, інформує "Українська ґаздиня".
Як приготувати гарбуз по-італійськи
Інгредієнти:
- гарбуз – 600 г;
- часник – 2-3 зуб.;
- сіль, перець, сушений розмарин або італійські трави – за смаком;
- олія – 2-3 ст. л.;
- помідори – 3-4 шт.;
- сир – 100-150 г;
- сметана – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити та нарізати на шматочки товщиною приблизно 1 см.
- На кожному шматочку зробити ножем неглибокі надрізи та викласти їх на застелене пергаментом деко.
- В олію додати сіль з перцем, сушений розмарин за смаком (розмарин можна замінити з сумішшю італійських трав) подрібнений часник і перемішати.
- Змастити цією ароматною олією кожен шматочок гарбуза і відправити запікатися у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
- Тим часом помідори нарізати кубиками.
- Сир натерти на тертці, часник видавити через прес, посолити, додати сметану та все змішати.
- Дістати гарбуз з духовки, викласти на нього помідори з сиром і відправити ще запікатися при 180 С на 10-15 хвилин.
- Готовий гарбуз викласти на тарілку та посипати зеленню.
А якщо ви любите гарбуз, рекомендуємо приготувати бюджетну запіканку замість каші зранку. Вона виходить ніжною і зазвичай її їдять навіть діти.