Так ви цей овоч ще не готували: гарбуз, запечений по-італійськи

Читать на русском
Автор
4575
Так приготовлений гарбуз сподобається не лише дорослим, але й дітям
Так приготовлений гарбуз сподобається не лише дорослим, але й дітям. Фото gazdynja.com

Незвичайно, корисно та дуже смачно

У багатьох на балконі чи в погребі продовжує зберігатися гарбуз, із якого можна приготувати безліч смачних страв. З цього овочу варять смачну кашу, смажать шматочками або навіть готують корисний чай.

Сьогодні пропонуємо запекти гарбуз так, як це люблять робити в Італії. Готується страва просто та швидко, проте виходить надзвичайно смачною, інформує "Українська ґаздиня".

Як приготувати гарбуз по-італійськи

Інгредієнти:

  • гарбуз – 600 г;
  • часник – 2-3 зуб.;
  • сіль, перець, сушений розмарин або італійські трави – за смаком;
  • олія – 2-3 ст. л.;
  • помідори – 3-4 шт.;
  • сир – 100-150 г;
  • сметана – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистити та нарізати на шматочки товщиною приблизно 1 см.
  2. На кожному шматочку зробити ножем неглибокі надрізи та викласти їх на застелене пергаментом деко.
  3. В олію додати сіль з перцем, сушений розмарин за смаком (розмарин можна замінити з сумішшю італійських трав) подрібнений часник і перемішати.
  4. Змастити цією ароматною олією кожен шматочок гарбуза і відправити запікатися у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
  5. Тим часом помідори нарізати кубиками.
  6. Сир натерти на тертці, часник видавити через прес, посолити, додати сметану та все змішати.
  7. Дістати гарбуз з духовки, викласти на нього помідори з сиром і відправити ще запікатися при 180 С на 10-15 хвилин.
  8. Готовий гарбуз викласти на тарілку та посипати зеленню.

А якщо ви любите гарбуз, рекомендуємо приготувати бюджетну запіканку замість каші зранку. Вона виходить ніжною і зазвичай її їдять навіть діти.