Так "похмеляються" парижани: класичний пікантний коктейль "Кривава Мері"

Читать на русском
Автор
1370
Цьому рецепту вже понад 100 років
Цьому рецепту вже понад 100 років. Фото shuba.life

Рецепт від Міжнародної Асоціації Барменів

Cьогодні, 1 січня, світ відзначає день коктейлю "Кривава Мері". І не дарма це саме наступний день після масових новорічних гулянь по всьому світу. Парижани, та і не тільки вони, вважають його найкращим коктейлем від похмілля. Також, як варіант — перекусити антипохмільним салатиком.

Якщо ви вже обрали шлях розбавляти вчорашню дозу алкоголю сьогоднішньою, ніщо не зрівняється з "Кривавою Мері". Цей коктейль винайшли в Парижі 1921 році. Спочатку він складався лише з горілки та соку, але потім туди почали додавати спеції та прянощі, і "Мері" стала такою, якою ми її знаємо. Напій часто досі готують, як і більше 100 років тому. "Вікіпедія" наводить класичний рецепт за стандартами Міжнародної асоціації барменів.

Інгредієнти:

  • 120 мл томатного соку
  • 40 мл горілки
  • 10 мл лимонного соку
  • соус "Вустер"
  • Соус "Табаско"
  • сіль, просочена соком селери
  • перець
  • лід
  • стебло селери

Спосіб приготування:

  1. Горілку, томатний та лимонний соки додаємо у шейкер. Додаємо до смаку приправи і соуси.
  2. Кількох крапель "Табаско" вистачить, щоб напій мав чітку гостринку. Хочете справді гострий коктейль — додавайте більше.
  3. Перекладаємо у шейкер лід, закриваємо та добре струшуємо. Потім проціджуємо в склянку.

Подаємо "Криваву Мері" разом із стеблинкою селери. Також ми ділились рецептом особливо ароматного глінтвейну.