Так "похмеляються" парижани: класичний пікантний коктейль "Кривава Мері"
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1370
Рецепт від Міжнародної Асоціації Барменів
Cьогодні, 1 січня, світ відзначає день коктейлю "Кривава Мері". І не дарма це саме наступний день після масових новорічних гулянь по всьому світу. Парижани, та і не тільки вони, вважають його найкращим коктейлем від похмілля. Також, як варіант — перекусити антипохмільним салатиком.
Якщо ви вже обрали шлях розбавляти вчорашню дозу алкоголю сьогоднішньою, ніщо не зрівняється з "Кривавою Мері". Цей коктейль винайшли в Парижі 1921 році. Спочатку він складався лише з горілки та соку, але потім туди почали додавати спеції та прянощі, і "Мері" стала такою, якою ми її знаємо. Напій часто досі готують, як і більше 100 років тому. "Вікіпедія" наводить класичний рецепт за стандартами Міжнародної асоціації барменів.
Інгредієнти:
- 120 мл томатного соку
- 40 мл горілки
- 10 мл лимонного соку
- соус "Вустер"
- Соус "Табаско"
- сіль, просочена соком селери
- перець
- лід
- стебло селери
Спосіб приготування:
- Горілку, томатний та лимонний соки додаємо у шейкер. Додаємо до смаку приправи і соуси.
- Кількох крапель "Табаско" вистачить, щоб напій мав чітку гостринку. Хочете справді гострий коктейль — додавайте більше.
- Перекладаємо у шейкер лід, закриваємо та добре струшуємо. Потім проціджуємо в склянку.
Подаємо "Криваву Мері" разом із стеблинкою селери. Також ми ділились рецептом особливо ароматного глінтвейну.