Точно знадобиться після новорічної ночі: домашній кефір ви приготуєте вдома всього з трьох інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1301
Кефір вийде в сто разів краще за покупний
Після новорічного столу з неймовірною кількістю найрізноманітніших страв хочеться легкої та простої їжі. Що може бути краще у цьому випадку, ніж кефір?
Цей корисний та смачний молочний продукт не обов’язково купувати в магазині. Його можна легко і приготувати вдома, навіть без використання спеціальної закваски та всього з трьох інгредієнтів. Просто сметана, молоко і цукор — і готовим продуктом ви зможете поласувати вже через 6-8 годин. Рецептом кефіру ділиться OBOZ.UА.
Як приготувати домашній кефір
Інгредієнти:
- молоко — 1 л;
- сметана — 1 ст.л.;
- цукор — 1/2 ст.л.
Спосіб приготування:
- У глибокий посуд відправляємо тепле молоко — воно має бути температури приблизно 35-40 градусів.
- У молоко додаємо половину столової ложки цукру, але його кількість регулюємо самостійно, на власний смак. Туди ж відправляємо сметану. Перемішуємо до однорідного стану, поки цукор не розчиниться повністю.
- Кефір переливаємо у скляну банку та нещільно накриваємо кришкою. Тару закутуємо в теплу ковдру та залишаємо на 6-8 годин.
- Через зазначений час у вас повинен вийти кефір із в’язкою консистенцією. Наливаємо та насолоджуємося!
Раніше ми розповідали, як приготувати домашню сметану. Виявляється, це легше, ніж ви думали.