Ребра, смачніші, ніж шашлик: м'ясо легко відставатиме від кістки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3604
Ребра можна подавати на святковий стіл із будь-якими гарнірами, салатами, соусами
Найсмачніші страви готуються легко, просто та без зайвої метушні. Однією із таких є свині ребра запечені з картоплею.
А також — реберця, запечені в смачному маринаді, у яких м'ясо від кістки відділяється дуже легко. Рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".
Як приготувати запечені ребра
Інгредієнти:
- свиняча грудинка на кістці (пласт із ребрами) – 1.5 кг;
- апельсин (для соку) — 1 шт.;
- яблучне пюре;
- соєвий соус;
- солодка копчена паприка;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- часник;
- мед
Спосіб приготування:
- Ребра помити, просушити, прибрати все зайве.
- Вичавити сік з апельсина, додати яблучне пюре та соєвий соус.
- Додати солодку копчену паприку, сіль та чорний мелений перець.
- На дрібній тертці натерти часник, додати пару ложок меду, перемішати.
- Ребра викласти в маринад, ретельно натерти ним м'ясо. Накрити кришкою та залишити маринуватися на кілька годин або на ніч.
- Ребра перекласти у ємність для запікання, накрити фольгою та запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
- За 10 хвилин до закінчення зняти фольгу, аби ребра вкрилися хрусткою скоринкою.
А якщо ви любите свинину, рекомендуємо приготувати м'ясо по-французьки за рецептом "Телеграфа". Таке м'ясо вийде соковитим, ароматним та неймовірно ніжним.