Ребра, смачніші, ніж шашлик: м'ясо легко відставатиме від кістки

Читать на русском
Автор
3604
Приготовані таким чином реберця залишаються дуже м’якими та смачними
Приготовані таким чином реберця залишаються дуже м’якими та смачними. Фото shuba.life

Ребра можна подавати на святковий стіл із будь-якими гарнірами, салатами, соусами

Найсмачніші страви готуються легко, просто та без зайвої метушні. Однією із таких є свині ребра запечені з картоплею.

А також — реберця, запечені в смачному маринаді, у яких м'ясо від кістки відділяється дуже легко. Рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати запечені ребра

Інгредієнти:

  • свиняча грудинка на кістці (пласт із ребрами) – 1.5 кг;
  • апельсин (для соку) — 1 шт.;
  • яблучне пюре;
  • соєвий соус;
  • солодка копчена паприка;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • часник;
  • мед

Спосіб приготування:

  1. Ребра помити, просушити, прибрати все зайве.
  2. Вичавити сік з апельсина, додати яблучне пюре та соєвий соус.
  3. Додати солодку копчену паприку, сіль та чорний мелений перець.
  4. На дрібній тертці натерти часник, додати пару ложок меду, перемішати.
  5. Ребра викласти в маринад, ретельно натерти ним м'ясо. Накрити кришкою та залишити маринуватися на кілька годин або на ніч.
  6. Ребра перекласти у ємність для запікання, накрити фольгою та запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
  7. За 10 хвилин до закінчення зняти фольгу, аби ребра вкрилися хрусткою скоринкою.

А якщо ви любите свинину, рекомендуємо приготувати м'ясо по-французьки за рецептом "Телеграфа". Таке м'ясо вийде соковитим, ароматним та неймовірно ніжним.