Смачніше, ніж магазинний: курячий паштет на бутерброди до сніданку

Читать на русском
Автор
10538
Такий печінковий паштет має ніжну та м'яку консистенцію
Такий печінковий паштет має ніжну та м'яку консистенцію. Фото gazdynja.com

Простий рецепт швидкого приготування печінкового паштету

З печінки можна приготувати безліч смачних страв. Її тушкують, готують рулети або ж роблять паштети.

Печінкові намазки зручно мазати на хліб до омлету на сніданок, такі бутербродики також смачно їсти із супом. Рецептом паштету з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати печінковий паштет

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 100 г (1 шт. середнього розміру);
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • масло вершкове – 100 г (кімнатної температури);
  • морква – 100 г (1 шт. середнього розміру);
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • печінка куряча – 400 г;
  • вершки – 3 ст.л.;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати кубиками.
  2. Моркву натерти на тертці середнього розміру.
  3. Цибулю обсмажити на олії 4-5 хвилин.
  4. Додати до цибулі моркву, перемішати, обсмажити 5-7 хвилин.
  5. Курячу печінку промити, нарізати невеликими шматочками.
  6. Додати її до обсмажених овочів, посолити та поперчити, перемішати та тушкувати до готовності 15-20 хвилин.
  7. Додати вершки, перемішати, протушкувати ще 2-3 хвилини під кришкою.
  8. Перекласти печінку миску або чашу блендера, додати вершкове масло кімнатної температури.
  9. Подрібнити блендером та прибрати в холодильник на 30 хвилин.

А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.