Святковий стіл у паризькому стилі: готуємо картоплю по-французьки

Читать на русском
Автор
2230
Картопля танутиме в роті
Картопля танутиме в роті. Фото shuba.life

Смачно – пальчики оближете!

Картопля – незамінний продукт на нашій кухні. Ми смажимо його, запікаємо в духовці з беконом і навіть готуємо з картоплі незвичайне печиво.

Сьогодні разом із Shuba приготуємо його за французьким рецептом — запечемо його в духовці із сиром. Виходить настільки смачно, що ви готуватимете його практично щодня. Спробуйте — і без такої картоплі не обійдеться ні святковий стіл, ні сімейний обід.

Як приготувати картопля по-французьки у духовці з сиром

Інгредієнти на 3 порції:

  • картопля — 3 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • майонез 72% — 200 г;
  • яловичина — 500 г;
  • сир твердий — 400 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо на кружечки та ненадовго замочуємо у воді, щоб вийшов зайвий крохмаль. Через деякий час дістаємо, струшуємо зайву воду та в окремій мисці змішуємо з майонезом.
  2. М’ясо миємо, нарізаємо невеликими шматочками
  3. Моркву та цибулю чистимо. Моркву нарізаємо кільцями, цибулю — півкільцями.
  4. На дно жаровні викладаємо м’ясо, цибулю, моркву, зверху картопля. Кожен шар трохи солимо і перчимо, за бажанням додаємо улюблені спеції.
  5. Форму з картоплею відправляємо в духовку з температурою менше 240°C на 35 хвилин. За 5-10 хвилин до кінця приготування дістаємо деко, посипаємо тертим сиром картоплю і знову відправляємо в духовку.

Рекомендуємо також приготувати смажену картоплю з сосисками та часником за рецептом "Телеграфа". Така страва сподобається і вам, і вашим близьким.