Не відкладайте до Різдва: ці голубці захочеться готувати щодня
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 85250
Їх можна з’їсти одразу, а можна заморозити
Якщо ви любите ароматні голубці, це не привід відмовлятися від них навіть у піст. Сьогодні ми готуватимемо їх не з м’ясом, а з рисом та печерицями.
Таким рецептом ділиться з нами Shuba. Для яскравішого смаку можна додати до печериць трохи подрібнених сушених білих грибів. Але навіть без них голубці вийдуть неймовірними — вони протушкуються у томатному соусі та стануть дуже ніжними. До речі, їх можна подавати на стіл відразу, а можна заморозити та поласувати пізніше.
Як приготувати голубці з рисом і печерицями
Інгредієнти на 7 порцій
Для голубців:
- капуста білокачанна — 1 шт.;
- рис довгий — 200 г;
- печериці — 600 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
- рослинна олія — 50 мл;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Для соусу:
- томати цілі очищені у власному соку — 1 л;
- цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- цукор — 2 ст. л.;
- сіль — 1 ст. л.;
- рослинна олія — 50 мл.
Спосіб приготування:
- Для приготування голубців печериці та цибулю ріжемо кубиком, а моркву крупно натираємо. У капусти вирізаємо качан і опускаємо її в киплячу воду на кілька хвилин. Знімаємо м’яке верхнє листя і знову опускаємо в киплячу воду. У такий спосіб розбираємо всю капусту.
- Рис промиваємо, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, після чого відварюємо протягом хвилини та відціджуємо.
- Цибулю і моркву тушкуємо в розігрітій сковороді з олією. Додаємо до овочів печериці, солимо і тушкуємо до випаровування рідини. Після цього додаємо рис, прогріваємо і знімаємо з вогню.
- Для приготування соусу часник пропускаємо через прес, помідори подрібнюємо, цибулю нарізаємо кубиками.
- Цибулю підсмажуємо до м’якості, додаємо цукор, сіль, часник та помідори. Помішуючи, готуємо близько 20 хвилин, поки соус не загусне.
- На кожен капустяний лист викладаємо трохи фаршу та загортаємо.
- На дно жароміцного посуду наливаємо соус, викладаємо голубці та поливаємо соусом, що залишився.
- Накриваємо голубці фольгою, ставимо їх у розігріту до 180˚С духовку на півгодини. Через вказаний час знімаємо фольгу та готуємо ще 15-20 хвилин.
А ви знали, що в пост можна також поласувати варениками? Головне — приготувати їх за рецептом "Телеграфа".