Не відкладайте до Різдва: ці голубці захочеться готувати щодня

Читать на русском
Автор
85250
Голубці вийдуть з м’яким смаком
Голубці вийдуть з м’яким смаком. Фото shuba.life

Їх можна з’їсти одразу, а можна заморозити

Якщо ви любите ароматні голубці, це не привід відмовлятися від них навіть у піст. Сьогодні ми готуватимемо їх не з м’ясом, а з рисом та печерицями.

Таким рецептом ділиться з нами Shuba. Для яскравішого смаку можна додати до печериць трохи подрібнених сушених білих грибів. Але навіть без них голубці вийдуть неймовірними — вони протушкуються у томатному соусі та стануть дуже ніжними. До речі, їх можна подавати на стіл відразу, а можна заморозити та поласувати пізніше.

Як приготувати голубці з рисом і печерицями

Інгредієнти на 7 порцій

Для голубців:

  • капуста білокачанна — 1 шт.;
  • рис довгий — 200 г;
  • печериці — 600 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для соусу:

  • томати цілі очищені у власному соку — 1 л;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • рослинна олія — 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування голубців печериці та цибулю ріжемо кубиком, а моркву крупно натираємо. У капусти вирізаємо качан і опускаємо її в киплячу воду на кілька хвилин. Знімаємо м’яке верхнє листя і знову опускаємо в киплячу воду. У такий спосіб розбираємо всю капусту.
  2. Рис промиваємо, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, після чого відварюємо протягом хвилини та відціджуємо.
  3. Цибулю і моркву тушкуємо в розігрітій сковороді з олією. Додаємо до овочів печериці, солимо і тушкуємо до випаровування рідини. Після цього додаємо рис, прогріваємо і знімаємо з вогню.
  4. Для приготування соусу часник пропускаємо через прес, помідори подрібнюємо, цибулю нарізаємо кубиками.
  5. Цибулю підсмажуємо до м’якості, додаємо цукор, сіль, часник та помідори. Помішуючи, готуємо близько 20 хвилин, поки соус не загусне.
  6. На кожен капустяний лист викладаємо трохи фаршу та загортаємо.
  7. На дно жароміцного посуду наливаємо соус, викладаємо голубці та поливаємо соусом, що залишився.
  8. Накриваємо голубці фольгою, ставимо їх у розігріту до 180˚С духовку на півгодини. Через вказаний час знімаємо фольгу та готуємо ще 15-20 хвилин.

А ви знали, що в пост можна також поласувати варениками? Головне — приготувати їх за рецептом "Телеграфа".