Замість калорійного майонезу: таку пісну заправку дуже люблять американці

Читать на русском
Автор
5654
Така заправка перетворить будь-який салат на ресторанну страву.
Така заправка перетворить будь-який салат на ресторанну страву.. Фото shuba.life

Її можна додавати і до рибних, і до м’ясних страв

Дуже часто під час приготування найрізноманітніших салатів ми використовуємо майонез. Однак багато його не їдять через калорійність або невпевненість як магазинний продукт.

У цьому випадку ми з Shuba пропонуємо приготувати популярний серед американців соус ранч. Він надає стравам вершкову консистенцію та ніжний аромат трав.

Вигадали соус у 50-х роках і зроблений він був із сухих трав та природних ароматизаторів. У соусу є безліч варіантів, проте ми пропонуємо приготувати зі сметани, майонезу, сушених трав та приправ. Додавати його можна і до рибних страв, і до м’ясних, а краще зберігати в холодильнику.

Як приготувати соус ранч

Інгредієнти:

  • майонез 72% — 230 г;
  • сметана — 120 г;
  • зелена цибуля сушена — 1/2 ч. л.;
  • петрушка сушена — 1/2 ч. л.;
  • кріп сушений — 1/2 ч. л.;
  • часник сушений — 1/4 ч. л.;
  • цибульний порошок — 1/4 ч. л.;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 1/8 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску відправляємо майонез, сметану, зелену цибулю, петрушку, кріп, часниковий порошок, порошок цибулі, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо.
  2. Миску накриваємо поліетиленовою плівкою та відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Потім наливаємо в соусник і подаємо до столу.

До речі, смачний майонез можна приготувати без яєць. Спробуйте і переконайтеся самі.