Оладками за цим рецептом можна поласувати навіть у пост

Читать на русском
Автор
11619
Страва вийде ситною та смачною
Страва вийде ситною та смачною. Фото smachnonews.24tv.ua

Ідеально до сніданку

Піст – не привід відмовлятися від улюблених страв. І якщо ви вже куштували тушковану картоплю з овочами та грибами, пропонуємо ще рецепт улюбленої страви.

Разом зі Smachnonews сьогодні приготуємо картопляні оладки із сиром. Для їх приготування необхідно мінімум інгредієнтів, але вони легко доповнять стіл під час Різдвяного посту в будь-який день. Оладки підійдуть для тих, хто хоче приготувати щось незвичайне, але щоб вийшло з першого разу.

Як приготувати картопляні оладки з сиром

Інгредієнти на 4 порції:

  • 3 великі картоплини;
  • 1 куряче яйце;
  • 100 г сиру пармезан;
  • 2 – 3 гілочки улюбленої зелені;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, чорний мелений перець — до свого смаку;
  • борошно — для панірування.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, відварюємо до готовності. Коли картопля охолоне, чистимо і розминаємо до пюреподібного стану.
  2. Далі необхідно підготувати решту інгредієнтів. Зелень нарізаємо, пармезан натираємо, часник чистимо та подрібнюємо. В окрему тарілку відправляємо муку.
  3. У картопляне пюре додаємо яйце, зелень, спеції, часник та натертий пармезан.
  4. Отриману масу ретельно перемішуємо і формуємо вологими руками оладки. Обвалюємо їх у натертому пармезані та в борошні.
  5. Сковороду з олією розігріваємо, викладаємо оладки та смажимо їх на середньому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Рекомендуємо також приготувати пісний борщ за рецептом "Телеграфа". Він вийде фантастичним.