Забудете про магазинне: найсмачніше печиво готується рівно 12 хвилин

Читать на русском
Автор
133088
Рецепт надійний та зовсім простий Новина оновлена 26 листопада 2023, 16:43
Рецепт надійний та зовсім простий. Фото vikna.tv

Всього 12 хвилин випікання — і ні секундою більше

Ми ділились рецептом смачних пісних рогаликів. Тепер розповідаємо, як приготувати нереально м’яке, розсипчасте та апетитне печиво.

За рецептом виходить ціле деко печива – вистачить всій родині до чаю. Як його готувати, розповіли на порталі "Школа Життя". Тісто швидко замішується, а випікається печиво всього 12 хвилин.

Інгредієнти:

  • молоко – 100 мл
  • яйце – 1 шт
  • цукор – 180 г
  • сіль – 1/3 чайної ложки
  • вершкове масло – 100 г
  • сода – 1 чайна ложка
  • оцет 9% – 1/3 чайної ложки
  • борошно – 450-470 г

Спосіб приготування:

  1. У підігріте молоко розбиваємо яйце. Перемішуємо, додаємо до нього цукор та сіль.
  2. Все ретельно перемішуємо вінчиком. Додаємо м’яке масло (для цього його варто заздалегідь вийняти з холодильника і потримати при кімнатній температурі).
  3. Коли масло вмішалось, додаємо до нього соду, гашену столовим оцтом. Просіюємо борошно та замішуємо тісто.
  4. Довго вимішувати не потрібно. Тісто вийде м’яке, трохи липке. Кладемо його в пакет або загортаємо у харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Потім розкочуємо тісто в пласт завтовшки 0,5 см. Розрізаємо на невеликі прямокутники або надаємо будь-якої іншої форми.
  6. Розкладаємо майбутнє печиво на деко, застелене пергаментом. В духовці, розігрітій до 180° запікаємо 12 хвилин.

Важливо дістати печиво відразу, як тільки воно злегка змінить колір. Також ми ділились рецептом смачного кавового пирога.