Цей рецепт котлет точно варто спробувати: вони розлетяться на ура

Читать на русском
Автор
6046
Котлети вийдуть ароматними, смачними та ніжними Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:47
Котлети вийдуть ароматними, смачними та ніжними. Фото shuba.life

Такі биточки точно будуть нарозхват

Соковиті котлети – одна з найулюбленіших страв на нашій кухні. Їхніх рецептів — неймовірна безліч, але досвідчені кулінари щоразу вигадують нові.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо капустяні котлети із шинкою. Ця проста і смачна страва чудово підійде в якості обіду або основної страви на обід та вечерю. Вони точно будуть нарозхват. Якщо вам подобається "легкий" варіант котлет, їх можна приготувати в духовці, а шинку можна замінити печерицями, додати улюблені трави та спеції. Фантазуйте та пробуйте!

Як приготувати капустяні котлети з шинкою

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 300 г;
  • картопля — 350 г;
  • олія оливкова Extra Virgin — 2 ст. л.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • шинка — 120 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • пармезан тертий – 2 ст. л.;
  • панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 60 мл.

Для панірування

  • панірувальні сухарі — 60 г.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно вимийте і відваріть в шкірці до м’якості близько 30 хвилин. Очищену картоплю розімніть її вилкою.
  2. Капусту розберіть на листя, у кожного виріжте потовщення. Наріжте їх тонкими смужками, промийте під холодною проточною водою і дайте стекти.
  3. У каструлі з високими бортами з оливковою олією підрум’яньте очищений часник. Додайте капусту, посоліть, налийте два половники води, накрийте кришкою каструлю і готуйте близько 10 хвилин. Готову капусту нашаткуйте.
  4. Змішайте картопляне пюре та капусту в одній мисці, перемішайте ложкою.
  5. У масу, що охолола, вбийте яйце, додайте нарізану кубиками шинку, посипте тертим пармезаном. Додайте панірувальні сухарі, посоліть і перемішайте.
  6. Вологими руками сформуйте з маси кульки та злегка приплюсніть їх долонею. Обвалюйте котлетки в панірувальних сухарях і обсмажте в гарячій олії 3-4 хвилини з одного боку і 2 — з іншого.

Для різноманітності можна приготувати м’ясний хліб за рецептом "Телеграфа". Це просто, швидко та неймовірно смачно.