Десерт, як з кондитерської: ніжний пиріг, що вмить зникне зі столу

Читать на русском
Автор
53022
Такий манник дуже просто готується
Такий манник дуже просто готується. Фото shuba.life

Мабуть, найкраща осіння випічка

Ми розповідали, як приготувати з гарбузом смачні котлетки. Та, мабуть, найбільш виграшно солодкий гарбуз смакує в домашній випічці.

Разом з порталом Shuba ділимось рецептом дуже простого манника. Рецепт класичний, можна додати до нього улюблені горіхи чи сухофрукти — це збагатить смак та подарує пирогу різноманіття текстур.

Інгредієнти:

  • Манна крупа — 250 г
  • Кефір — 250 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Цукор ванільний — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 80 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Пюре гарбузове — 200 г
  • Кориця мелена, гарбузове насіння — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Манку заливаємо кефіром, добре перемішуємо. Відставляємо її набухати на 10-15 хвилин.
  2. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром. Повинна вийти біла маса. Вливаємо до неї розтоплене, але не гаряче вершкове масло та перекладаємо туди манку.
  3. Додаємо до тіста розпушувач і ретельно перемішуємо за допомогою лопатки. Гарбуз натираємо на тертці або робимо пюре й додаємо до тіста. Всипаємо корицю і добре перемішуємо.
  4. Перекладаємо тісто у форму для випікання. Вирівнюємо поверхню та присипаємо гарбузовим насінням. Випікаємо манник в розігрітій до 180°C духовці близько 35-45 хвилин.

Пиріг виходить дуже ароматним. Також ми ділились секретами приготування дуже смачної шарлотки.