Качан капусти, склянка кефіру і трохи борошна: улюблені дідусині пиріжки готуються так

Читать на русском
Автор
26621
Пиріжки вийдуть м’якими та соковитими Новина оновлена 18 листопада 2023, 16:58
Пиріжки вийдуть м’якими та соковитими. Фото napensii.ua

Смакота без метушні на кухні

Як же приємно починати свій ранок зі смажених пиріжків. Ця страва виходить не тільки апетитною, а й неймовірно ситною.

Якщо хочеться ще й корисних пиріжків, можна приготувати їх із капустою за рецептом "На пенсії". Вони вийдуть з великою кількістю начинки та приголомшливим тістом. Таку смакоту точно зметуть швидко з тарілок.

Як приготувати пиріжки з капустою

Інгредієнти

Для тіста:

  • куряче яйце – 1 шт.;
  • кефір – 250 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • борошно — 400 г;
  • розпушувач – 1 ч. л. (Соду);
  • соняшникова олія – для смаження.

Для начинки:

  • білокачанна капуста — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — ½ шт.;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • томатна паста – 0,5 ст. л.;
  • сіль та перець – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування начинки підготуйте потрібні інгредієнти. Капусту нашаткуйте і пам’ятайте руками. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на середній тертці.
  2. Рослинну олію розігрійте в сковороді та обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин до м’якості. Через вказаний час додайте томатну пасту та смажте ще 1 хвилину.
  3. До цибулі додайте моркву та капусту, посоліть і поперчіть, перемішайте. Овочі тушкуйте на невеликому вогні під кришкою 12-15 хвилин і залиште остигати.
  4. В окремій місткості ретельно перемішайте кефір, яйце, цукор, сіль, соду та олію.
  5. В отриману масу частинами додавайте борошно, що просіює, разом з розпушувачем і замісіть м’яке, еластичне тісто.
  6. Отримане тісто розділіть на рівні частини та кожну розкотіть у корж товщиною 4-5 мм. У центр викладіть начинку та защипніть.
  7. Пиріжки обсмажуйте на розігрітій сковороді з олією з двох сторін до золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Рекомендуємо також приготувати на сніданок ліниві пиріжки з ковбасою за рецептом "Телеграфа". Їх навіть ліпити не доведеться.