Картопляне пюре проситимуть і близькі, і друзі
Картопля – цінний продукт на нашій кухні. Адже саме з нього ми готуємо один з улюблених гарнірів — картопляне пюре.
При всій простоті приготування навіть досвідчені кухарі роблять помилки та готують його неправильно. "Фокус" розповідає, що для приготування ідеального пюре картопля має бути з високим вмістом крохмалю – це дає найкращу структуру. Солити картоплю потрібно тільки в кінці приготування та обов’язково додавати молоко та вершки. І лише за дотримання всіх правил пюре вийде саме таким, як потрібно: ніжним, повітряним та дуже смачним.
Як приготувати ідеальне картопляне пюре
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- велика сіль (для варіння) — 1 столова ложка;
- вершкове масло — 250 г;
- жирне молоко — 150 мл;
- сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх — на смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, ріжемо великими шматками, заливаємо холодною водою, варимо практично до готовності та лише тоді додаємо сіль. Коли картопля буде готова, зливаємо воду і підсушуємо в порожній каструлі — так ми видалимо надлишки води.
- Розминаємо картоплю картоплею м’якою, за бажання можна протерти через сито для кремової структури.
- Підігріваємо майже до кипіння молоко і відправляємо туди холодну, трохи підморожене масло. Коли масло і картопля стануть єдиним цілим, вливаємо тонким струмком гаряче молоко і перемішуємо до однорідності пюре.
- Приправляємо пюре сіллю, перцем та мускатним горіхом і подаємо до столу.
Подавати картопляне пюре можна з курячими стегнами за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно.