Хитрий рецепт: пюрешка вийде як у шеф-кухаря

Читать на русском
Автор
10456
Ваш гарнір вийде ідеальним
Ваш гарнір вийде ідеальним. Фото 1000.menu

Картопляне пюре проситимуть і близькі, і друзі

Картопля – цінний продукт на нашій кухні. Адже саме з нього ми готуємо один з улюблених гарнірів — картопляне пюре.

При всій простоті приготування навіть досвідчені кухарі роблять помилки та готують його неправильно. "Фокус" розповідає, що для приготування ідеального пюре картопля має бути з високим вмістом крохмалю – це дає найкращу структуру. Солити картоплю потрібно тільки в кінці приготування та обов’язково додавати молоко та вершки. І лише за дотримання всіх правил пюре вийде саме таким, як потрібно: ніжним, повітряним та дуже смачним.

Як приготувати ідеальне картопляне пюре

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • велика сіль (для варіння) — 1 столова ложка;
  • вершкове масло — 250 г;
  • жирне молоко — 150 мл;
  • сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, ріжемо великими шматками, заливаємо холодною водою, варимо практично до готовності та лише тоді додаємо сіль. Коли картопля буде готова, зливаємо воду і підсушуємо в порожній каструлі — так ми видалимо надлишки води.
  2. Розминаємо картоплю картоплею м’якою, за бажання можна протерти через сито для кремової структури.
  3. Підігріваємо майже до кипіння молоко і відправляємо туди холодну, трохи підморожене масло. Коли масло і картопля стануть єдиним цілим, вливаємо тонким струмком гаряче молоко і перемішуємо до однорідності пюре.
  4. Приправляємо пюре сіллю, перцем та мускатним горіхом і подаємо до столу.

Подавати картопляне пюре можна з курячими стегнами за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно.